„CU en SGP moeten af van EP-samenwerking” (RD)

vrijdag 29 april 2005 18:35

ChristenUnie en SGP moeten niet meer gezamenlijk deelnemen aan verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat stelde voorzitter Marcel Benard van PerspectieF, de ChristenUnie-jongeren een avond in Tholen, belegd door de plaatselijke SGP-studievereniging.

THOLEN - ChristenUnie en SGP moeten niet meer gezamenlijk deelnemen aan verkiezingen voor het Europees Parlement. De samenwerking stoot aan beide kanten kiezers af.

Dat stelde voorzitter Marcel Benard van PerspectieF, de ChristenUnie-jongeren, donderdagavond tijdens een discussieavond in Tholen, belegd door de plaatselijke SGP-studievereniging.

Samenwerking is volgens hem alleen nuttig als het geluid van de christelijke politiek er sterker door wordt. Benard pleit voor een „meer volwassen aanpak die de kansen voor christelijke politiek in Europa kan verzilveren.”

In zijn bijdrage zette Benard zich sterk af tegen de VVD. Samenwerking met die partij is volgens hem voor christenen bijna onmogelijk. „Niet alleen de zwakkeren in de samenleving, maar ook de vrijheid van christelijke scholen is bij de VVD onveilig.” Volgens de PerspectieF-voorzitter brengt dat de SGP „met z’n rechtse oriëntatie” in de problemen. Hijzelf ziet een coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie wel zitten.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 29 april 2005

« Terug

Reacties op '„CU en SGP moeten af van EP-samenwerking” (RD)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari