Groot Dyslexie Dictee in Algemeen Dagblad

maandag 21 november 2005 10:51

PerspectieF organiseert op 15 december het Grote Dictee der Dyslexie. Afgelopen week werd hier in het Algemeen Dagblad al aandacht aan besteed. Lees het artikel hier.

Eefje Oomen

Utrecht - Bij een nieuw Groot Dictee op 15 december gaat het er niet om wie de minste fouten maakt, maar wie de meeste flaters begaat. Deelnemers moeten woorden verhaspelen, teksten in spiegelbeeld schrijven, en zich een weg banen door op en neer dansende alinea's. Wie veel missers maakt mag zich de winnaar noemen van het dictee dat dit jaar in de Hogeschool Domstad in Utrecht wordt gehouden.

Het gaat er niet om de grootste taalkluns aan schandpaal te nagelen, maar om aandacht te vragen voor de problemen waar zo'n 125.000 dyslectische scholieren en studenten dagelijks mee worstelen. Volgens de organisatoren, de jongeren van de ChristenUnie, is daar nog steeds te weinig oog voor. Initiatiefnemer Harmjan Vedder: "Wie aan dit dictee meedoet, zal ervaren waar deze jongeren dag na dag mee te maken krijgen. Zij lezen woorden en teksten vaak in de 'verkeerde' volgorde en kunnen soms moeilijk focussen." Volgens Vedder krijgt de groep nog steeds te weinig hulp in het onderwijs.

Dat deze jongeren het overigens nog ver kunnen schoppen, blijkt uit het lijstje illustere dyslectici. Niet alleen Albert Einstein, maar ook Leonardo da Vinci, Walt Disney en John F. Kennedy zouden de handicap hebben gehad.

Wie op 15 december aan de wedstrijd wil meedoen kan terecht op www.grootdicteederdyslexie.nl

Bron: Algemeen Dagblad, vrijdag 18 november, pag. 2

« Terug

Reacties op 'Groot Dyslexie Dictee in Algemeen Dagblad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari