ChristenUnie-jongeren flyeren tegen Grondwet.

dinsdag 31 mei 2005 17:05

Afgelopen zaterdag 28 mei gingen een paar jongeren van PerspectieF in Katwijk de straat op om folders over de grondwet uit te delen. “Er wordt zoveel over de grondwet gepubliceerd, dat het nóg onduidelijker wordt voor jongeren én ouderen wat er precies gaat veranderen.” aldus Jolanda Spierenburg, voorzitter van PerspectieF Zuid-Holland Noord.

Afgelopen zaterdag 28 mei gingen een paar jongeren van PerspectieFde straat op om folders over de grondwet uit te delen. “Er wordt zoveel over de grondwet gepubliceerd, dat het nóg onduidelijker wordt voor jongeren én ouderen wat er precies gaat veranderen.” aldus Jolanda Spierenburg, ChristenUnie bestuurslid en voorzitter van PerspectieF.

“Hoewel het ChristenUnie tégen de grondwet is, zijn we niet de straat opgegaan om mensen te overtuigen nee te stemmen. We willen mensen ook de nadelen laten horen. Die worden in de media nogal eens vergeten of gewoon weggelaten. Wij laten mensen zélf een keuze maken. Met de juiste en complete informatie kunnen mensen zelf kiezen, zonder gepusht te worden door politici en media.” Reacties van bezoekers waren positief” volgens Feike de Vries, bestuurslid van PerspectieF.
Veel jongeren gaven aan niet zoveel te weten over de grondwet. “Je hoort wel al die zogenaamde voordelen, maar wat verandert er nu eigenlijk voor ons jongeren?”, aldus een bezoeker. In principe verandert er voor jongeren niet zoveel met de nieuwe grondwet. “Nadat ik belde met de grondwet commissie, werd mij verteld dat het hooguit iets makkelijker wordt om in het buitenland te studeren.”, aldus Jolanda Spierenburg; “Ik ben erg blij dat we deze actie gehouden hebben. Voor mijn gevoel kregen (met name jongeren) erg scheve informatie aangeboden van de landelijke politiek. Om een goede keuze te kunnen maken, vind ik dat het van belang is dat je de voor- én nadelen weet.” En, wat stemt de voorzitter van PerspectieF? “Ik begrijp dat de grondwet veel voordelen heeft, maar voor mij wegen de nadelen momenteel zwaarder dan de voordelen. Ik stem dus tegen. Maar zoals eerder gezegd, iedereen is vrij om te stemmen wat hij/zij denkt dat het beste is voor Nederland. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag!”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren flyeren tegen Grondwet.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari