ChristenUnie-jongeren willen Kabinet CDA/Pvda/ChristenUnie (ND)

zaterdag 24 september 2005 10:34

,,Het wordt tijd voor een christelijk sociaal-kabinet, want dan zullen ouderen, chronisch zieken en minima het beter krijgen.'' Die wens sprak Marcel Benard gisteren uit tijdens zijn afscheidsspeech als voorzitter van PerspectieF, de ChristenUnie-jongeren.

 

AMERSFOORT - ,,Het wordt tijd voor een christelijk sociaal-kabinet, want dan zullen ouderen, chronisch zieken en minima het beter krijgen.'' Die wens sprak Marcel Benard gisteren uit tijdens zijn afscheidsspeech als voorzitter van PerspectieF, de ChristenUnie-jongeren.

Benard ziet als dragende fracties voor zo'n coalitie: PvdA en CDA aangevuld met de ChristenUnie. ,,Na paars en centrumrechts'' acht Benard het hoog tijd voor een andere politieke koers. De ex-voorzitter ziet de toekomst van de ChristenUnie ,,vrolijk, optimistisch en hoopvol'' tegemoet. De fractie doet het volgens hem goed door zich in de Tweede Kamer onderscheidend op te stellen en een ,,positief christelijk verhaal'' neer te zetten. Als mogelijk gevaar noemde Benard ,,zelfgenoegzaamheid en kritiekloosheid''. Hij riep de jongeren op nog meer werk te maken van het aanjagen van het debat.

Op zijn beurt riep André Rouvoet, partijleider van de ChristenUnie, de jubilerende jongeren, ze bestaan vijf jaar, op om nog meer jeugdigen voor de politiek te winnen. Op grote bijeenkomsten als de EO-jongerendag en het Flevofestival merkt Rouvoet dat er veel sympathie bestaat voor zijn partij. Het is de kunst die jongeren ook daadwerkelijk te binden aan christelijke politiek. Volgens Rouvoet heeft PerspectieF genoeg creativiteit in huis om doeltreffende methodes te bedenken om zowel de ,,denkers als de doeners''aan te spreken.

De nieuwe jongerenvoorzitter Rogier Havelaar zette zich, evenals zijn voorganger, af tegen het beleid van de CDA-VVD-D66-coalitie. Dat kabinet is volgens hem bezig met grote veranderingen waar mensen helemaal niet om vragen. De grote problemen in het onderwijs, de zorg en in de politiek zelf laten zich niet oplossen door de structuren te wijzigen. Havelaar zei zich te storen aan het feit dat er in 2005 ,,grote groepen mensen onder de armoedegrens leven. Ik kan er niet tegen dat de voedselbanken in Nederland ondersneeuwen in het vele werk.'' Onder het motto 'recht maken wat krom is' riep Havelaar, verkleed in een bananenpak, op tot steun aan een actie van 'Time to Turn'. Deze christelijke ontwikkelingsorganisatie gericht op jongeren voert momenteel actie voor eerlijke handel en rechtvaardigheid in de wereld.

Bron: Nederlands Dagblad, 24 september 2004

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren willen Kabinet CDA/Pvda/ChristenUnie (ND)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari