Kandidaatvoorzitter bekend

vrijdag 08 juli 2005 17:46

De selectiecommissie heeft Rogier Havelaar voorgedragen als nieuwe voorzitter van PerspectieF. Het is de bedoeling dat hij in september Marcel Benard gaat opvolgen. Op de website stelt hij zich vast voor.

 
De selectiecommissie heeft Rogier Havelaar voorgedragen als nieuwe voorzitter van PerspectieF. Het is de bedoeling dat hij in september Marcel Benard gaat opvolgen. Op de website stelt hij zich vast voor.
 
Rogier: "Als kersverse kandidaat voor het voorzitterschap zal ik mezelf hier kort aan jullie voorstellen. Mijn naam is Rogier Havelaar. Ik ben 21 jaar oud en studeer Organisatiewetenschappen in Tilburg (voltijd) en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (minor). Van oorsprong kom ik uit Hilversum, maar sinds drie jaar woon ik in Tilburg. Vlak nadat ik begon met mijn studie ben ik benaderd door mensen van de ChristenUnie in Brabant met de vraag of ik actief wilde worden voor PerspectieF.
 
Nu, bijna drie jaar later, ben ik voorzitter van PerspectieF in Brabant, medewerker van de Permanente Campagne van de ChristenUnie, lid van een enkele commissie en heb ik nevenactiviteiten zoals het persbeleid van de ChristenUnie in Brabant en het geven van debattrainingen, bijvoorbeeld op de Summerschool. Dit alles smaakte echter naar meer en dat is de reden waarom ik gesolliciteerd heb om landelijk voorzitter te worden.
 
Voor PerspectieF als vereniging is het belangrijk dat we gaan werken naar een goede opleiding voor de leden die dat willen. Denk bijvoorbeeld aan debattrainingen, politieke verdieping, workshops, etc. Ik vind het belangrijk dat wanneer iemand actief wil worden, deze persoon uitgedaagd moet worden om nieuwe dingen te onderzoeken en te leren. Daarnaast hoop ik dat het aantal actieve leden zich in de komende jaren gaat verdubbelen. PerspectieF mag trots zijn op haar grote ledenaantal (als de op één na grootste Politieke Jongerenorganisatie zijnde) en wat zou het fantastisch zijn als komende twee jaar een deel van deze leden actief lid wordt!
 
Een ander belangrijk punt is de zichtbaarheid van de vereniging in de maatschappij. Er zal komende tijd nagedacht moeten worden over hoe we die kunnen vergroten. We kunnen denken aan het vergroten van media-aandacht, aan deelname aan (plaatselijke) debatten, etc.
 
Ik sluit dit stukje af met nog een aantal persoonlijke dingen. Naast mijn studie en de politiek zing ik in een gospelband en ben ik een enorm liefhebben van de sport basketball. Als persoon ben ik een echte rasoptimist en een doorbijter: ik ben ontzettend enthousiast voor de dingen die ik doe, en als ik iets begonnen ben dan maak ik dat af."
 
Links

« Terug

Reacties op 'Kandidaatvoorzitter bekend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari