Fleur Agema is ‘Engel van het jaar’ (NRC)

donderdag 27 januari 2011 18:34

Geert Wilders en de zijnen zijn getransformeerd in modelgedogers. Zo ook PVV-vicefractievoorzitter Fleur Agema. Voor de vorming van het kabinet-Rutte stond ze bekend om haar fanatisme en hoge, scherpe toon. Sinds afgelopen vrijdag is dat imago naar de maan. De jongeren van de ChristenUnie hebben haar tot ‘Engel van het jaar’ gekroond, wegens haar strijd voor de bescherming van het ongeboren leven.

De ‘Engel van het jaar-award’ is „voor de politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij”. Volgens het juryrapport is het bemoedigend dat mevrouw Agema „vanuit haar eigen ideologie” opkomt voor foetussen van minder dan 24 weken.

Sympathiek van de ChristenUnie-jongeren? Of ook een beetje vals? Dat hangt er maar vanaf hoe ze er mee omgaat. Zie Femke Halsema. Die had er als GroenLinks-leider een zware dobber aan de eigen achterban uit te leggen waarom de liberale jongeren van de JOVD haar hadden uitgeroepen tot ‘liberaal van het jaar’. Redenen: Halsema’s pleidooi voor WW-duurverkorting en ontslagrechtversoepeling. Het lukte haar wel.

Naderend schouwspel: wat doet een PVV’er die van een tegenstander het predicaat engel krijgt? (BR)

Met bijdragen van Pieter van Os en Barbara Rijlaarsdam.

« Terug

Reacties op 'Fleur Agema is ‘Engel van het jaar’ (NRC)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari