Jong GroenLinks, D66 en CU zijn alvast vóór nieuwe missie (De Volkskrant)

woensdag 26 januari 2011 10:45

AMSTERDAM - Terwijl de leiders van de 'echte' partijfracties in de Tweede Kamer vandaag en morgen debatteren over de vraag of ze instemmen met een nieuwe Nederlandse missie in Afghanistan, zijn de jongerenorganisaties er al uit.

Dwars (GroenLinks), de Jonge Democraten (D66) en PerspectieF (ChristenUnie) vinden dat Nederland tot 2014 een verantwoordelijkheid in Afghanistan heeft, en een nieuwe missie daarmee verantwoord is. Mits Nederland ook na 2014 betrokken blijft bij de opbouw van de Afghaanse rechtsstaat.

Vandaag overlegt de Tweede Kamer met de betrokken bewindslieden Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken), Hans Hillen (Defensie), Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking). Morgen is een debat met premier Mark Rutte, en stemt de Kamer over het voorstel voor de nieuwe missie.

De steun van de ChristenUnie, D66 en GroenLinks is daarbij noodzakelijk, omdat het kabinet nu nog geen meerderheid in de Kamer heeft voor het voorstel. De PVV en de PvdA zijn allebei tegen de politiemissie.

Dit artikel verscheen op 26 januari 2011 in De Volkskrant. Zie ook deze online versie.

« Terug

Reacties op 'Jong GroenLinks, D66 en CU zijn alvast vóór nieuwe missie (De Volkskrant)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari