CU-jongeren ten strijde tegen softdrugs (De Telegraaf)

maandag 16 mei 2011 00:12

AMERSFOORT - PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie (CU), wil dat er een eind komt aan het gedogen van softdrugs. Dat staat in een rapport dat de organisatie maandag presenteerde en later deze week overhandigt aan de CU-Kamerfractie.

PerspectieF-voorzitter Robert Heij weet dat de drugsopvattingen van zijn organisatie in lijn liggen met het CU-partijstandpunt. Desondanks hoopt hij dat het rapport zorgt voor extra discussie in de partij en later in de Tweede Kamer.

Ook wil hij de partij een steuntje in de rug geven, waar andere jongerenorganisaties van politieke partijen er op het gebied van drugs vaak een liberaler standpunt op nahouden dan hun moederorganisatie. „Wij zijn, als het hierom gaat, zeker niet liberaler dan de partij”, aldus Heij maandag.

PerspectieF heeft softdrugs zo op de korrel om een aantal redenen. „Drugsverkoop en -gebruik leiden tot problemen in de samenleving, verkoop trekt criminele circuits aan, het gedoogbeleid in Nederland zorgt voor grote aantallen drugstoeristen en een grote groep jongeren gebruikt al op jonge leeftijd drugs, met alle schadelijke gevolgen van dien”, somt Heij op. „Daarnaast lijdt Nederland reputatieschade in het buitenland.”

Verder wijst de voorzitter op het grote energiegebruik dat gepaard gaat met het kweken van hennepplanten. Dat vindt hij niet goed voor het milieu. Als softdrugs in de ban worden gedaan, pleit hij wel voor een geleidelijke afbouw, waardoor eigenaren van coffeeshops er langzaam op kunnen inspelen. Op dat vlak noemt hij zijn organisatie wel liberaler dan de moederpartij.

bron: De Telegraaf

« Terug

Reacties op 'CU-jongeren ten strijde tegen softdrugs (De Telegraaf)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari