Stelling: kun je christen zijn en op de PVV stemmen? (EO Insite)

donderdag 10 februari 2011 19:27

In EO Insite #1 vind je de nieuwe rubriek De Stelling, waarbij twee personen reageren op – je raadt het al – een stelling. Omdat we ook erg benieuwd zijn naar jullie mening, krijgen jullie hier de ruimte om je mening te spuwen. De stelling dit keer is: kun je christen zijn en op de PVV stemmen? Mocht je de INSITE (nog) niet hebben gelezen, hierbij nog even een samenvatting van de inzichten van onze ‘experts’.

Patrick Guillermo Jimenez Quinayas, PVV-vrijwilliger

“De PVV is anti-islamitisch, maar dat betekent niet dat ze moslims haten. Wel zijn ze tegen de persoonscultus rond Mohammed en de Sharia, het wetssysteem van Allah met haar kleurrijke palet aan mensenrechtenschendingen. Lijfstraffen als amputaties, stokslagen en steniging kom je in ieder islamitisch land tegen. Iedere oprechte christen moet zich dan ook afvragen of deze religie afkomstig is van God of van de Vijand.

Om de christelijke identiteit van ons land te beschermen, moet je als christen een keuze maken. Kies je stilzwijgend voor de islam of verzet je je tegen deze valse religie die al zo veel slachtoffers heeft gemaakt? Daarom roep ik jullie als christenen op: onderzoek de islam, lees de Koran, vergelijk hem met de Bijbel, vergelijk Mohammed met Jezus en bedenk dan wat Jezus zou zeggen over de islam. Mijn conclusie: een stem op de PVV is een stem tegen de islam en voor het christendom.”

Niels Rijke, bestuurslid PerspectieF (ChristenUnie-jongeren)
“Als christenen volgen we Jezus na. Hij zegt ons dat we onze naaste lief moet hebben als onszelf. Dus ook de moslims. In de praktijk betekent dit dat we moslims als volwaardige burgers benaderen en betrekken bij de samenleving. En dat we samen met moslims optrekken om samen een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving.

De PVV wil de godsdienstvrijheid voor moslims beperken en als christen kun je daar alleen maar tegen zijn. Godsdienstvrijheid is er voor iedereen. Zelfs als je de islam als vijand van het christendom zou zien, dan leert Jezus om de vijand lief te hebben en niet om andersgelovigen hun heilige boek af te pakken of het land uit te zetten. Christen zijn en PVV: no way!”

« Terug

Reacties op 'Stelling: kun je christen zijn en op de PVV stemmen? (EO Insite)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari