Training ChristenUnie voor jongeren DOE (Wereldomroep)

vrijdag 23 september 2011 22:44

Een delegatie van de jongerenafdeling PerspectieF van de Nederlandse politieke partij ChristenUnie vertrekt donderdag naar Suriname. Perspectief gaat trainingen verzorgen voor de DOE Partij, waarmee de Nederlandse partij goede banden onderhoudt.

Robert Heij wil de jongeren van DOE leren hoe ze zichzelf kunnen laten zien en horen. "Het is belangrijk dat jongeren hun visie op de samenleving geven, omdat zij vaak twee generaties vooruit denken." Jongeren kunnen zo problemen die in de toekomst gaan spelen alvast signaleren en daarover nadenken.

Leiderschap uitstralen is een andere belangrijk aspect voor jonge politici, aldus Heij. "Door je uitstraling krijg je andere mensen met je mee." De voorzitter heeft zich goed voorbereid op de Surinaamse politieke cultuur. Er zitten minder partijen in het parlement en daardoor gaan politici anders met elkaar om, denkt hij.

Ideologie
De ideologische verbondeheid tussen de ChristenUnie en DOE is minder belangrijk, vindt Heij. "We zijn allemaal christenen in de politiek en op basis daarvan hebben we een band met elkaar." Maar dat is niet uitgangspunt voor de traingen. De voorzitter geeft wel toe dat een gemeenschappelijke visie op de wereld het gemakkelijker maakt.

De jongeren van de ChristenUnie willen ook graag iets leren van de Surinaamse collega's. Als voorbeeld noemt Heij het omgaan met verschillende culturen: "Ik denk dat ze in Suriname daar een paar stappen verder in zijn. Dat loopt in Nederland nog helemaal niet."

Het interview is hier terug te luisteren.

Van 22 september tot en met 2 oktober bezochten voorzitter Robert Heij en bestuurslid politiek buitenland Niels Rijke een bezoek aan de DOE-partij in Suriname, met als doel een groep jongeren te trainen en toe te rusten.

« Terug

Reacties op 'Training ChristenUnie voor jongeren DOE (Wereldomroep)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari