Schelden op net leidt tot debat (BD)

zaterdag 17 juni 2006 23:40

Het Brabants Dagblad schrijft in een artikel over de Geenstijl-affaire. Jongeren van de ChristenUnie gaan met vrijbuiters van website www.geenstijl.nl in debat over webcamseks en de vrijheid van meningsuiting op internet. Initiatiefnemer is Rogier Havelaar, de Tilburgse student die recent op geenstijl.nl bedreigd werd."

Na diverse scheldpartijen en bedreigingen aan het adres van Havelaar door bezoekers van de bekende discussiewebsite geenstijl.nl nodigde de student ze in een ingezonden brief uit samen in debat te gaan. Onderwerpen die dan aan de orde komen zijn onder meer webcamseks en vrijheid van meningsuiting op internet.

Webcamseks
Nadat Havelaar onlangs een column schreef over webcamseks werd hij door de bezoekers van geenstijl.nl beledigd. Op de site reageerden ruim duizend bezoekers, voornamelijk negatief op de column van de Tilburger: „Ga eens DEAUD man“, en „Christenhond, een groepsverkrachting lijkt me gepast.“
Havelaar nodigt de bedreigers uit in discussie te gaan over wat wel en niet mag op internet. „Ik wil aan de gebruikers van geenstijl.nl duidelijk maken dat ik er open voor sta op een normale manier van gedachten te wisselen.“
Op zijn ingezonden stuk reageerden het grootste aantal van de 666 commenters positief. Havelaar verwacht na de zomervakantie met ze in discussie te gaan. Eerder is in verband met de organisatie van de discussieavond niet mogelijk.

Afgenomen
Sinds de ingezonden brief van de Tilburger op geenstijl.nl zijn de bedreigingen en telefoontjes die hij en zijn vriendin begin juni veelvuldig kregen, sterk afgenomen.
„Er heeft nog iemand gebeld met de vraag wanneer hij mijn gratis Suske en Wiske-verzameling op kon halen. Een grapje van een geenstijl-bezoeker, mijn telefoonnummer was op Marktplaats gezet. Ik kan er alleen maar om lachen.“
Ook de politie keek naar de zaak, nadat Havelaar daar aangifte deed van de beledigingen op internet. De politie gaat de zaak niet verder behandelen, omdat Havelaar en de redactie van geenstijl.nl er op een goede manier uit zijn gekomen.

Bron: Brabants Dagblad

« Terug

Reacties op 'Schelden op net leidt tot debat (BD)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari