Column eigenwijs - Een kaartje voor Rutte

vrijdag 17 november 2006 14:22

Afgelopen weekend hadden we met PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, een congres. We zaten vrijdag en zaterdag op een mooie locatie in Doorn. Vrijdag hadden we onze Algemene Ledenvergadering, en zaterdag stond de hele dag in het teken van de verkiezingen. Zo begonnen we ’s morgens met een lezing van een bekende politicoloog. Met deze lezing haalden we zelfs de krant. Ook ging ik in debat met mijn collega-voorzitters van andere politieke jongerenorganisaties. Tot slot hield ik mijn toespraak.

Nu vind ik het over het algemeen leuk om toespraken te houden. Toch is het best moeilijk om voor je ‘eigen’ vereniging een toespraak te houden. Misschien komt dat wel omdat je eigen publiek toch vaak wat kritischer is dan publiek dat je niet kent.

Hoe dan ook, ik had mij goed voorbereid. Ik had twee kleine schoolborden laten komen om daarmee in mijn toespraak de linkse en de rechtse standpunten van de ChristenUnie te schrijven. Balkenende, Verhagen en Rutte schijnen namelijk niet zo goed te begrijpen wat voor partij de ChristenUnie is. In de media roepen zij regelmatig dat de ChristenUnie véél te links is om een kabinet mee te vormen. (‘een stem op Rouvoet is een stem op Bos’, ‘Rooie Rouvoet’, etc.) daarom besloot ik in mijn toespraak een college over de ChristenUnie te geven.

 Nadat ik op het linker bord 3 linkse standpunten (goed zijn voor de armen, menselijker zijn voor asielzoekers en goed voor het milieu zorgen) en op het rechter bord 3 rechtse punten (meer geld naar defensie omdat we de laatste jaren steeds meer van ons leger vragen, meer autonomie voor gemeenten en keihard aanpakken van illegale drugscriminaliteit) had geschreven presenteerde ik een grote ansichtkaart die we naar Mark Rutte gaan sturen.

 Op de voorkant van de kaart staat een groot hart met zo’n universiteitsbartje erop. Daarmee willen we aangeven dat we Mark Rutte “in liefde willen onderwijzen” wat de ChristenUnie is. Op de achterkant van de kaart stond een definitie van de partij:

 
Chris-ten-U-nie m –s Politieke partij die niet links, niet rechts, maar sociaal Christelijk is en dus ter linker- en ter rechterzijde coalities kan smeden.

 
De aanwezige PerspectieF leden liet ik allen een kaart schrijven. Mijn toespraak werd met luid applaus ontvangen (…gelukkig) en uiteindelijk stuurden we bijna 100 kaarten naar Mark Rutte. Ook hiermee haalden we het nieuws! [link naar http://www.perspectief.nu/k/n8371/news/view/134961/58642/Nunl---ChristenUnie-jongeren-sturen-Rutte-kaartje.html] Vanmorgen (maandag) hebben we met zijn persoonlijk medewerker contact gehad: binnenkort zal hij voor de PerspectieF camera reageren. Uiteraard laat ik jullie dat weten!


 

Rogier Havelaar

« Terug

Reacties op 'Column eigenwijs - Een kaartje voor Rutte'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari