Rita Klapwijk nu ook bij Lijst nul

Rita Klapwijk vertelt...maandag 23 oktober 2006 16:38

Deze week maakte de website van PerspectieF melding van het interview met PerspectieF'er Rita Klapwijk in dagblad Spits!. Omdat zij op de laatste plaats van de kandidatenlijst van de ChristenUnie staat, werd ze geinterviewd. Gisteravond was zij ook te zien bij het BNN-programma Lijst Nul.

De site Ondersteboven.nl roept het Nederlandse volk op om op 22 november op de laatsten van de kieslijsten te stemmen. Zij kan op veel media-aandacht rekenen en met haar de onderste kandidaten van de lijst. Bekijk de uitzending van Lijst Nul. Rita is te zien aan het einde van de uitzending.

Lees het interview in Spits

Wie bent u?
"Ik ben Rita Klapwijk, 25 jaar oud en ik kom uit Haarlem."

Waarom staat u laatste op de lijst van de ChristenUnie?
"Ik ben nog jong en sta voor het eerst op de kieslijst voor de Tweede Kamer. Maar ik hoef ook niet meteen bovenaan. Hoewel ik wel heel graag de Kamer in wil. En nu de verkiezingen naderen, begint het bij mij echt te kriebelen."

Waarom zouden mensen op u moeten stemmen en niet op lijsttrekker André Rouvoet?
"André komt toch wel in de Kamer. En ik ben enthousiast. Ik weet ook dat ik mijn enthousiasme op anderen kan overbrengen. Ik zou me inzetten voor meer stageplekken voor vmbo- en mbo-scholieren. Het gat tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt is veel te groot. Verder wil ik aan jongeren laten zien dat de politiek ook over hen gaat. Ik heb zelf bij Pespectief gezeten, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Ik heb daar geleerd dat er genoeg mogelijkheden zijn om je stem te laten horen."

Hoe belangrijk is het geloof voor u?
"Het is niet zo dat ik bij ieder politiek vraagstuk deBijbel opensla en telkens nalees hoe ik volgens de Bijbel moet handelen. Maar mijn geloof bepaalt wel voor een belangrijk deel hoe ik de wereld bekijk. En je kunt niet actief zijn voor de ChristenUnie zonder de Bijbel te erkennen als de basis van je werk."

Hoe christelijk vindt u een partij als het CDA nog?
"Ik vraag me af waar die 'C' in hun naam nog voor staat als er ook hindoes, moslims die partij vertegenwoordigen."

Wat vindt u van Ondersteboven.nl?
"Nou, ik vind het wel spannend. Wie weet maak ik een kans. Ik heb al veel aandacht van de media gehad. En ik merk dat de mensen, zoals mijn collega's, met me meeleven."

Op www.ondersteboven.nl is ook een interview met Rita te zien.

« Terug

Reacties op 'Rita Klapwijk nu ook bij Lijst nul'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari