PerspectieF kiest Hans Wiegel als 'Heiden van het jaar'

maandag 16 januari 2006 12:24

Afgelopen weekend heeft PerspectieF Hans Wiegel gekozen als ‘Heiden van het Jaar’. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een niet-christelijke politicus die zich toch goed inzet voor het sociaal-christelijke gedachtegoed.

 
Afgelopen weekend heeft PerspectieF Hans Wiegel gekozen als ‘Heiden van het Jaar’. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt  aan een niet-christelijke politicus die zich toch goed inzet voor het sociaal-christelijke gedachtegoed. De VVD-coryfee heeft laten dat hij de prijs graag in ontvangst tijdens een activiteit van PerspectieF.
  

Hans Wiegel“Met het uitreiken van deze prijs willen we Wiegel oproepen om zich binnen zijn partij hard te blijven  maken voor de vrijheid van onderwijs. Het is bedoeld als aanmoediging”, aldus PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar. “Die vrijheid staat binnen de VVD behoorlijk onder druk. In zulke tijden mogen we dankbaar zijn voor mensen als Wiegel.”
 
De VVD-prominent werd met ruime meerderheid gekozen voor PvdA-leider Wouter Bos, die genomineerd was omdat hij opkomt voor het lot van bijstandsmoeders. De jongeren van de ChristenUnie proberen binnenkort de prijs persoonlijk aan Wiegel te overhandigen. De verkiezing werd gehouden op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de jongeren.
 
NB: De VVD-coryfee heeft laten weten dat hij de prijs graag in ontvangst tijdens een activiteit van PerspectieF.
Hij heeft op maandag 16 januari zijn reactie gegeven in 'Met het oog op Morgen' op Radio 1.
Luister (vanaf 55e minuut, onderaan)
« Terug

Reacties op 'PerspectieF kiest Hans Wiegel als 'Heiden van het jaar''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari