Nu.nl - ChristenUnie-jongeren sturen Rutte kaartje

Ruttezaterdag 04 november 2006 19:33

DOORN - De brievenbus van VVD-leider Mark Rutte zit maandag vol. Tenminste, als jonge ChristenUnie-aanhangers massaal gehoor geven aan de oproep van Rogier Havelaar. Havelaar is voorzitter van de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, PerspectieF. Met de actie wil de organisatie duidelijk maken dat de ChristenUnie niet links of rechts is.

"Mark Rutte moet de ChristenUnie niet bij voorbaat uitsluiten", aldus Havelaar in een persbericht. "Hij niet precies weet waar de partij voor staat. We gaan Mark een liefdevolle les leren. Maandag zit zijn postvak vol!"

Havelaar vraagt leden van PerspectieF, maar ook andere jongeren, deze week een speciaal gedrukte briefkaart te sturen naar de VVD-lijsttrekker. Rutte noemde de ChristenUnie begin oktober op een VVD-bijeenkomst "uitgesproken links". Hij gaf aan dat "een coalitie met de ChristenUnie verder weg is dan ooit".

Zelfstandig

Volgens PerspectieF is de ChristenUnie niet te vangen in één politieke richting. In een interview met NU.nl zei lijsttrekker Rouvoet al dat de ChristenUnie een zelfstandige positie heeft. "We zijn voor Rutte het enige serieuze alternatief naast het CDA", aldus Rouvoet.

PerspectieF roept de jongeren op om op de briefkaart zowel een links als een rechts standpunt te noemen. Voorzitter Havelaar verwacht evenwel dat niet alle kaarten over politiek zullen gaan. "Ik hoorde vandaag al jonge vrouwen aankondigen dat ze Rutte via deze weg gaan laten weten dat zij single zijn en carrière gericht", aldus Havelaar.

Bron: NU.NL


« Terug

Reacties op 'Nu.nl - ChristenUnie-jongeren sturen Rutte kaartje'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari