Judith Sargentini (GroenLinks) uitgeroepen tot ‘Engel van het jaar’

sargentinivrijdag 20 januari 2012 20:30

Judith Sargentini is vrijdagavond door PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, uitgeroepen tot ‘Engel van het jaar’. De Europarlementariër van GroenLinks krijgt deze prijs vanwege haar inzet voor eerlijke handel, dit jaar één van de speerpunten van PerspectieF. Sargentini is een groot voorstander van duidelijke Europese regelgeving om maatschappelijk verantwoord ondernemen af te dwingen en transparante productieketens na te streven. Ook zet zij zich in voor een eerlijke elektronicasector. Ook zet zij zich in voor het weren van grondstoffen waarvan de opbrengst wordt gebruikt om gewapende conflicten te financieren.

PerspectieF-voorzitter Robert Heij: “Voor PerspectieF is eerlijke handel van groot belang in de wereldeconomie. Het moet de basis zijn van waaruit we met elkaar handelen en hoe we met elkaar omgaan. We mogen niet accepteren dat er producten op de markt worden gebracht die tot stand zijn gekomen door mensenrechtenschendingen en afpersing. Daarom waarderen wij de inzet van mevrouw Sargentini, die zich vanuit haar partij inzet voor dit voor ons belangrijke ideaal!”

Reactie Judith Sargentini
GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini: "Ik ben erg blij met de prijs, het is een mooie steun in de rug om eerlijke handel hoog op de Europese agenda te zetten. Zodat we er zeker van kunnen zijn dat als we een pak koffie, een mobieltje, kledingstuk of computer kopen, boeren en mijnwerkers in arme landen een eerlijke prijs krijgen en de opbrengsten niet worden gebruikt om bloedige conflicten te financieren."

Engel van het jaar

De ‘Engel van het jaar’ is een prijs van PerspectieF voor de politicus/politica die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor belangrijke christelijke idealen maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerder wonnen Fleur Agema (PVV), Job Cohen (PvdA), Hans van Baalen (VVD), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) de prijs.

« Terug

Reacties op 'Judith Sargentini (GroenLinks) uitgeroepen tot ‘Engel van het jaar’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari