Presentatie Studentenmasterplan geslaagd

Kwaliteitvrijdag 01 juni 2012 20:30

De afgelopen maanden hebben de werkgroepen 'Onderwijs' en 'Ruimte & Mobilieit' hard gewerkt aan de scripta Studentenmasterplan en het bijbehorende manifest. Aanleiding van deze scripta is de kwaliteit van het onderwijs die onder druk staat en het structurele tekort aan studentenhuisvesting. Vandaag werd de scripta gepresenteerd aan Carola Schouten (Portefeuillehouder Hoger Onderwijs) en aan Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Halbe Zijlstra.

Om 13:00 vond gisteren de overhandiging plaats van de scripta aan Carola Schouten, Portefeuillehouder Hoger Onderwijs. De presentatie begon met het filmpje 'Kwaliteit gaat verhuizen', dat te zien is op de website. Na de overhandiging gingen de leden van de werkgroepen en PerspectieF voorzitter Robert Heij in gesprek met Carola Schouten over het ontstaan van het plan, de meerwaarde van dit model en wat de politiek hier mee zou moeten doen.

PerspectieF roept met dit plan de Nederlandse overheid op om een krachtige impuls te geven aan de kwaliteit en de diversiteit van het Nederlandse hoger onderwijs. Maar ook om tot een oplossing te komen voor de schrijnende situaties die het huidige kamertekort veroorzaken.

Overheid moet in actie komen
Studenten die campusonderwijs volgen, behalen bovengemiddelde resultaten bij studenten. Dit komt doordat de student een centrale plaats inneemt in dit type onderwijs, waarbij studeren en wonen integraal worden benaderd wat resulteert in optimale condities om te sturen. Om meer studenten van deze optimale condities te laten profiteren, moet de overheid campusonderwijs financieel gelijk stellen met het reguliere hoger onderwijs. Maar de overheid moet ook de bouw van campussen stimuleren, zodat zij samen met hoger onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties en bedrijven een woonomgeving kunnen creëren wat tevens een optimale leeromgeving is.

Na de overhandiging aan Carola Schouten kwam PerspectieF Halbe Zijlstra, Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, tegen op de gang. Uiteraard werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook hem de scripta te overhandigen. PerspectieF hoopt met deze actie de overheid te stimuleren om het hoger onderwijs naar een hoger niveau te schroeven.

Kwaliteit gaat verhuizen
Om extra aandacht te vragen voor het Studentenmasterplan is de laatste weken hard gewerkt aan de Actie: 'Kwaliteit gaat verhuizen'. Enkele weken geleden werd de website www.kwaliteitgaatverhuizen gelanceerd en werd er een virale actie op gezet via Twitter en Facebook om zo aandacht te vragen voor dit onderwerp. Helaas kon vandaag in Den Haag de geplande actie niet doorgaan vanwege het weer. Maar voorlopig blijft de actie van 'Kwaliteit gaat verhuizen' nog even doorlopen, want PerspectieF vindt het van groot belang dat er een krachtige impuls wordt gegeven aan het hoger onderwijs zodat Nederland weer tot de top kan gaan behoren. En dus zal de kwaliteit van het hoger onderwijs een belangrijk speerpunt zijn tijdens de campagne in de aanloop naar 12 september.

Wil je 'kwaliteit gaat verhuizen' volgen? Hou dan de bovengenoemde social media kanalen goed in de gaten!

Bekijk hier het fotoverslag.



Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Beter wonen, beter studeren1,3 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Presentatie Studentenmasterplan geslaagd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari