Christenvervolging geen ver-van-je-bed-show

Tegenwindmaandag 20 augustus 2012 17:40

Open Doors, Trans World Radio en PerspectieF starten gezamenlijke campagne tegen christenvervolging
Barneveld – De jongerenafdelingen van Open Doors en Trans World Radio en PerspectieF, ChristenUnie jongeren, slaan de handen ineen om jongeren bewust te maken van de christenvervolging die wereldwijd plaatsvindt en starten gezamenlijk de campagne ‘Tegenwind!’

Woordvoerder Maarten Haagen (Trans World Radio): “Niet alle christenen gaat het voor de wind. Wereldwijd hebben honderdduizenden christenen dagelijks te maken met vervolging vanwege hun christen-zijn. Veel christenen in landen als Iran, Egypte en Pakistan ervaren op die manier tegenwind in het belijden van hun geloof. Bij jongeren leeft vaak het gevoel dat zij vanuit Nederland niet zoveel aan die situatie kunnen veranderen. Wij willen duidelijk maken dat jongeren wel degelijk een verschil kunnen maken. Daarom dagen wij hen uit hun stem te laten horen op de speciale website www.tegenwind.info”.

Door hun samenwerking willen OpenDoors, Trans World Radio en PerspectieF laten zien dat er meerdere manieren zijn om op te komen voor vervolgde christenen: zowel via het werk ‘over de grond’ (OpenDoors), ‘door de lucht’ (Trans World Radio) als een politieke stem. “Juist door deze drie middelen in te zetten kan een krachtig signaal worden afgegeven”, aldus Haagen.

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie ondersteunt de actie van harte. “Ik ben blij met dit gezamenlijk initiatief van de drie organisaties. Door deze website 'tegenwind' kan nu iedereen actief betrokken zijn bij de strijd tegen geloofsvervolging. Laat je stem horen, dan pak ik het op in de politiek”, aldus Joël. Joël zet zich al jaren in voor de godsdienstvrijheid van deze groep christenen.

Aanleiding

De drie organisaties, met ieder hun eigen invalshoek, willen zich inzetten voor vervolgde christenen. Open Doors steunt de vervolgde christenen d.m.v. het verspreiden van bijbels, het trainen van voorgangers en het bieden van praktische hulpverlening. Trans World Radio maakt speciale radioprogramma’s om de vervolgde christenen te bemoedigen en toe te rusten. Terwijl PerspectieF en de ChristenUnie op politiek niveau godsdienstvrijheid en de situatie van vervolgde christenen hoog op de agenda hebben staan. Door te laten zien dat er op deze drie verschillende manieren opgekomen kan worden voor vervolgde christenen is deze campagne opgezet.

Website

Op de speciale actiewebsite www.tegenwind.info, die vrijdag 17 augustus gelanceerd werd op het Flevofestival,  staat een quiz over christenvervolging, verhalen van vervolgde christenen, nieuwsberichten en een filmpje. Ook via Facebook en Twitter kan men op de hoogte blijven. “We hopen dat zoveel mogelijk jongeren zich bewust worden van de situatie waarin de vervolgde christenen zich bevinden en ook de mogelijkheden aangrijpen om een andere wind te laten waaien”, aldus Haagen.

« Terug

Reacties op 'Christenvervolging geen ver-van-je-bed-show'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari