Leiderschapsweekend PerspectieF

Leiderschapstraining_3woensdag 11 juli 2012 18:04

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli kwam een groep jongeren van PerspectieF bij elkaar in Ede voor de afsluiting van de leiderschapstraining. Tijdens dit weekend is er onder andere een interactieve heisessie en een communicatietraining gehouden. Verder kwamen Eppo Bruins en Harry Paul vertellen over hun visie en het werken als leider.

Vrijdagochtend begon het weekend met een uitgebreide bijpraatronde. Waar is iedereen in deze ‘drukke’ maanden aan het eind van een seizoen mee bezig? Na de lunch ging de groep het bos in om in kleine groepjes na te denken over vragen als ‘wie ben ik?’, ‘waar wil ik naar toe?’ en ‘wat vind ik belangrijk?’. Na deze bossessie volgde in het hotel een presentatietraining door Ingrid Nagel -  de Graaf. Zij benadrukte dat “wie zich vergeet voor te bereiden, zich voorbereidt vergeten te worden”. Na afloop van het interactieve verhaal van Ingrid hebben alle deelnemers ook gepresenteerd en hierop feedback gekregen. Na het avondeten volgden nog een digitale lezing van Daan Quakernaat over de traagheid van bureaucratie en de mogelijkheden van leiderschap en teamworkoefeningen.

Zaterdag begonnen de deelnemers met het kijken naar de leiderschapsacties die Jozua ondernam aan het begin van zijn taak. Hierna kwamen de coaches van de deelnemers en volgde een interactieve lezing van dr. Eppo Bruins, directeur van STW en kandidaat-Kamerlid over ‘the White Male System’. Een “ziek systeem waarin mensen verslaafd zijn aan macht, waarin mensen alles weten maar niet benoemen en waarin geen ruimte voor discussie buiten de zelf gecreëerde grenzen mogelijk is.” Dhr. Bruins heeft aangegeven dat dit systeem niet goed is en ook niet kan in Nederland omdat we “aan het eind zijn van de welvaart die we nu kennen”.

Na de lunch kwam dr. ir. Harry Paul, interim-manager COA, vertellen over leiderschap. Leiderschap heeft een aantal kenmerken, rust is van groot belang. Verder moet je mensen aan je binden en tegenspel creëren, allemaal handen op een buik is niet goed voor de organisatie. Daarnaast moet een leider in crisistijd altijd beschikbaar zijn en altijd durven te beslissen en te varen op je medewerkers. Vertrouwen is van groot belang. “Begin met vertrouwen, niet met macht&controll. Kijken, luisteren en vooral bij je eigen waarden blijven.” Dat zijn zaken die van groot belang zijn. Na afloop van deze interessante interactieve lezing, was het leiderschapsweekend afgelopen en kijken de deelnemers uit naar een vervolgbijeenkomst.

« Terug

Reacties op 'Leiderschapsweekend PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari