PerspectieF Staphorst organiseert jongerenbijeenkomst over ´politie en openbare orde´

dinsdag 13 januari 2004 00:00

STAPHORST / ROUVEEN – In januari 2004 gaat PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) een jongerenbijeenkomst houden over ´Politie en openbare orde´. De grote vraag op deze avond zal zijn: ´Wie is verantwoordelijk voor de openbare orde?´. Deze te organiseren bijeenkomst is een rechtstreeks gevolg op de ingezonden brief van de heer Gerrit Heinen in ´De Staphorster´ van twee weken geleden. Ook afgelopen dinsdag 16 december is in de raadsvergadering hier aandacht aan geschonken naar aanleiding van recente gebeurtenissen in ons dorp.

 

PerspectieF Staphorst stelt jongeren de vraag: Wie is verantwoordelijk voor de openbare orde?

“De afgelopen weken zijn de jongeren in de gemeente Staphorst negatief in het nieuws gekomen. In de gemeente Staphorst worden veel vernielingen aangericht. Dit zorgt voor een fikse schadepost. Wij vragen ons af waar de oorzaak van dit probleem ligt”, aldus een bestuurslid van PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) Staphorst.

Bert Kuiper, ook bestuurslid vult haar aan: “Als politieke jongerenorganisatie wil PerspectieF Staphorst invloed hebben in de samenleving”. Op de avond waarop de bewuste ´De Staphorster´ in de brievenbus viel, zat het jonge, maar enthousiaste PerspectieF-bestuur, juist bij elkaar. “Meteen waren we het er over eens, dat juist wij, ChristenUnie-jongeren, dit actuele thema op moeten pakken. Wij willen niet dat de Staphorster jongeren negatief in het nieuws komen” geeft Bert aan.

In het artikel van Gerrit Heinen wordt volgens PerspectieF enigszins de indruk gewekt dat er te weinig politie op straat is. Vragen die op de avond aan de orde zullen komen, zullen dan ook zijn: Is er te weinig politie? Moet de politie, naast de surveillance die ze nu uitvoeren, nog meer surveilleren om de jongeren op heterdaad te betrappen? Is het niet te gemakkelijk om te zeggen dat de politie het moet aanpakken? Of moeten we er al eerder bij zijn, en ligt het probleem bij de ouders van de jongeren. Een concrete vraag zal dan ook zijn: Wie is verantwoordelijk: de politie, de burger, de samenleving of misschien zelfs wel de politiek.

PerspectieF heeft de medewerking voor deze avond toegezegd gekregen van wijkagent Jan Bos. Hij zal als gast aanwezig zijn om vanuit zijn politieachtergrond een kijk op de zaak te geven. Naast Jan Bos is PerspectieF nog op zoek naar een tweede gast, welke wellicht vanuit een ander oogpunt, misschien vanuit de politiek, naar de zaak zou kunnen kijken.

 


Zodra meer bekend is, zoals datum en plaats van de jongerenbijeenkomst, zal PerspectieF Staphorst dit bekendmaken, o.a. via ´De Staphorster´.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF Staphorst organiseert jongerenbijeenkomst over ´politie en openbare orde´'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari