ChristenUnie-jongeren demonstreren mee op 2 oktober

zaterdag 25 september 2004 00:00

Persbericht

ChristenUnie-jongeren demonstreren mee op 2 oktober
Ondanks twijfels bij demonstratie willen jongeren een signaal afgeven

PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie heeft zich aangesloten bij de organisaties die zullen demonstreren op 2 oktober in Amsterdam. Dat heeft voorzitter Marcel Benard zaterdag in het radioprogramma ‘Spijkers met koppen’ bekendgemaakt. “We zijn het in lang niet alles eens met de vakbonden”, aldus Benard, “maar we vonden het uiteindelijk belangrijker om een signaal af te geven aan het kabinet: zo kan het echt niet langer.”

Zowel inhoudelijk als qua vorm bestaan er verschillen tussen de opvattingen van het FNV en het CNV enerzijds en PerspectieF anderszijds. Het is dan ook een hele stap om toch mee te demonstreren. Benard: “Wij vinden ook dat er bezuinigd moet worden, dat mensen langer moeten werken en dat het sociale stelsel wel wat soberder kan. Maar het kabinet slaat door. Als de vakbonden het op de persoon spelen dan voel ik mij daar niet bij thuis. Maar toch willen ook wij laten weten dat dit beleid de zwakkere groepen in de samenleving te hard treft.”

Het vele gebruik van de term eigen verantwoordelijkheid door het kabinet is misleidend, want het is een dekmantel voor de grote bezuinigingen. “Dit beleid is niet gericht op eigen verantwoordelijkheid, maar op zelfredzaamheid,” aldus de PerspectieF-voorzitter.

Volgens de PerspectieF-er zou het kabinet meer solidariteit moeten tonen tegenover kwetsbare groepen, die niet in staat zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook moet het hele beleid doortrokken zijn van het opbouwen van relaties in de samenleving. Mensen met veel relaties kunnen hun verantwoordelijkheid namelijk beter nemen.


Lees ook:

- Opinieartikel in Trouw van 23 september

- Opinieartikel in Nederlands Dagblad 24 september

- PerspectieF: “Kabinet moet investeren in maatschappelijke verantwoordelijkheid”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren demonstreren mee op 2 oktober'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari