Wouter Bos in rolstoel (AD)

donderdag 07 oktober 2004 00:00

PvdA-leider Bos en zijn collega Rouvoet van de ChristenUnie maken zich voor één keer zonder morren op voor een nederlaag.

Zaterdag 30 oktober nemen zij het samen met nog zes bekende Nederlanders op tegen het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Burgemeester A. Jorritsma van Almere treedt op als scheidsrechter.

De wedstrijd is bedoeld om gehandicaptensport meer aandacht te geven. Een doel waarvoor Rouvoet wel wat 'onwennigheid tussen de wielen' overheeft en Bos verliezen niet erg vindt.

Het team van Rouvoet en Bos bestaat verder uit cabaretier Bart Chabot, fluitiste Berdien Stenberg, basketballer Joe Spinks, oud-politievoorlichter Klaas Wilting, televisiesportdocent Karl Noten en televisiepresentator Marc Dik.

De wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de actie 'Geef gehandicaptensport vrij spel' van de jongeren van de ChristenUnie en de Chronisch zieken- en Gehandicaptenraad. Zij pleiten voor een betere reiskostenvergoeding voor sporters en begeleiders, aangepaste voorzieningen in sportscholen, meer televisieaandacht en een stop op bezuinigingen.

Bron: Algemeen Dagblad, 7 oktober 2004

« Terug

Reacties op 'Wouter Bos in rolstoel (AD)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari