Actualiteit domineert debat PerspectieF Dalfsen (De Stentor)

dinsdag 20 januari 2004 16:05

PerspectieF Dalfsen heeft onlangs een lagerhuisdebat georganiseerd. De Stentot deed hier verslag van. Zo'n 20 jongeren gingen met elkaar in debat over onder andere Theo van Gogh.

20 DECEMBER 2004 - DALFSEN - ‘Het kabinet negeert de armoede’, ‘De monarchie heeft haar langste tijd gehad’ en ‘Moslims zouden beledigingen moeten slikken, net als christenen’. Actuele en prikkelende stellingen kwamen zaterdagavond aan de orde tijdens de debatavond in Lagerhuisstijl, die was opgezet door PerspectieF Dalfsen, de plaatselijke jongerenafdeling van de ChristenUnie.
Zo’n twintig jongeren gingen onder leiding van Herman Odink met elkaar in debat over deze en andere thema’s en sommigen gingen stevige uitspraken niet uit de weg. ‘Zonder een moord goed te praten: als er met je geloof gesold wordt, is het logisch dat je op de barricaden gaat’, vond één van hen. Een ander stelde daar tegenover dat ‘mensen als Theo van Gogh en Hirsi Ali met hun uitspraken de grens bepalen van wat kan en wat niet kan. Als je zulke mensen verbiedt te zeggen wat ze denken, haal je de scherpe kantjes van de maatschappij af.’ Een derde vond dat de vermoorde filmmaker met zijn uitspraken grenzen had overschreden. En een vierde stelde het ‘een schande’ te vinden dat Hirsi Ali een dergelijke film meent te moeten maken met Theo van Gogh. De PerspectieF-jongeren vonden de belangstelling licht tegenvallen, maar ze hebben wel plannen er een jaarlijkse gebeurtenis van te maken. ‘We zouden er graag een bredere opzet aan willen geven, maar dan moet je samenwerken met andere jongerenorganisaties van politieke partijen. En die zijn er in Dalfsen gewoon niet’, aldus Christiaan van der Kam. Willem van den Bos werd uiteindelijk debater van het jaar in Dalfsen

« Terug

Reacties op 'Actualiteit domineert debat PerspectieF Dalfsen (De Stentor)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari