Bunschoten verdient beter (De Bunschoter)

vrijdag 22 oktober 2004 00:00

PerspectieF Bunschoten: “De provincie stuurt Spakenburgse jongeren naar Vathorst”

PerspectieF Bunschoten, de jongerenclub van de ChristenUnie, organiseert op 1 november een actie voor meer woningen in Bunschoten. Dat hebben de jongeren afgelopen week bekend gemaakt. “Als wij als jongeren in dit dorp een toekomst willen opbouwen, moeten we nu in actie komen”, aldus de afdeling.

Op 1 november stelt een commissie uit Provinciale Staten het definitieve advies op over het zogeheten ‘streekplan’. PerspectieF Bunschoten maakt zich “erg veel zorgen” over de plannen van de provincie. Harmjan Vedder: “In het ontwerpstreekplan dat we gemiddeld 130 woningen per jaar mogen bouwen in Bunschoten. Volgens berekeningen van de gemeente zijn er minstens 180 per jaar nodig om de eigen bevolking in Bunschoten te kunnen laten wonen. Als we op 1 november niet in actie komen, is het plan definitief. Dat betekent in de praktijk, dat veel jongeren (en ook ouderen) geen betaalbare woning meer kunnen vinden in dit dorp. Het is nu actie of straks Vathorst…”

De jongeren willen daarom op 1 november gebruik maken van hun inspreekrecht. Om de provincie te laten zien dat het Bunschoten ernst is, willen de jongeren het hele dorp mobiliseren. “We hopen dat jong en oud met ons mee wil gaan naar het provinciehuis. We nodigen alle organisaties, partijen en personen uit om zich aan te melden via info@perspectief-bunschoten.nl. Als we met veel mensen komen, kunnen we de provincie laten zien dat Bunschoten-Spakenburg zich niet zomaar in een hoekje laat drukken!”

Voor meer informatie kunt u vanaf 26 oktober terecht op www.perspectief-bunschoten.nl. De jongeren zullen dan een speciale actie-pagina lanceren.

Bron: De Bunschoter, vrijdag 22 oktober 2004

« Terug

Reacties op 'Bunschoten verdient beter (De Bunschoter)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari