Deel ChristenUnie-raadsleden wil katholieken toelaten

vrijdag 06 februari 2004 00:00

Bron: Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2004

Deel ChristenUnie-raadsleden wil katholieken toelaten

DEN HAAG - Een aanzienlijk deel van de raads- en statenleden van de ChristenUnie vindt dat rooms-katholieken lid moeten kunnen worden van hun partij.

Dat blijkt uit een onderzoek door de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, PerspectieF. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in het blad van de jongeren, Perspex. Van de 243 raads- en statenleden die een enquêteformulier kregen, hebben er 92 gereageerd. Van hen vinden er 45 dat rooms-katholieken lid moeten kunnen worden van de ChristenUnie. Een even groot aantal noemt rooms-katholieken een „aanwinst” voor de partij. Eenenveertig respondenten zijn tegen het lidmaatschap van rooms-katholieken, zes hebben geen mening.

Marcel Benard, voorzitter van PerspectieF, noemt de uitslag van het onderzoek „verrassend.” Volgens hem krijgt zijn partij steeds meer te maken met rooms-katholieken die zich in het beleid van de ChristenUnie herkennen en voor die partij graag actief willen worden. „Van de ondervraagden geeft 13 procent aan in zijn omgeving één of meer katholieken te kennen die graag lid willen worden.”

Verschillende kiesverenigingen van de ChristenUnie hebben al rooms-katholieke leden, weet Benard. „Maar het is momenteel erg onduidelijk hoe er in de verschillende plaatsen met verzoeken van rooms-katholieken wordt omgegaan. Wat mij betreft zou het partijbestuur op dit punt meer helderheid moeten verschaffen. Nu weten velen niet waar ze aan toe zijn.”

Wat Benard betreft, houdt die helderheid in dat duidelijker wordt uitgesproken dat mensen niet buitengesloten worden op grond van kerkgenootschap, maar dat alle bijbelgetrouwe christenen die de grondslag onderschrijven van harte welkom zijn.

« Terug

Reacties op 'Deel ChristenUnie-raadsleden wil katholieken toelaten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari