PerspectieF Urk: Vis, drugs en......... stichting Waypoint.

maandag 09 februari 2004 00:00

19 Februari is er Jeugdgemeenteraad. Het gaat o.a. over verslavingsproblemen. Waypoint komt, kom jij ook??

Drugsverslaafd zijn betekent een soort sociaal isolement. Drugs is voor het grootste deel van de jeugd van Urk een enorm taboe. Wanneer je bijvoorbeeld een vriend hebt waar je van hoort dat die drugs gebruikt laat je die liever links liggen omdat je bang bent dat ze jou ook voor “drugskikker” aankijken. Mocht het gerucht over die vriend echt waar zijn, zeker niet altijd het geval, betekent het dat hij vanaf het moment dat jij met hem kapt aangewezen is op “vrienden” die hetzelfde probleem hebben. Hij belandt wellicht in een kringetje dat bekend staat als “drugsgroepje”. In de eerste instantie krijgt hij drugs gratis aangeboden van die “nieuwe vrienden”. Later moet er betaald worden. Dan beginnen de problemen: verslaving, geldgebrek, ruzie etc. Voor hij het weet wordt hij  meegezogen in een neerwaartse spiraal. Uiteindelijk komt hij misschien terecht in de goot aan de zelfkant van de maatschappij. Uitzichtloos, zo lijkt het wel. De enige oplossing die hij nog ziet is de “korte termijn feel good verdoving” die de drugs altijd weer biedt. Maar, de kater komt later.


PerspectieF gelooft dat de geestelijke macht achter die zuigende neerwaartse spiraal bij de duivel vandaan komt. Als christelijke jongerenpartij ziet zij het als haar plicht om te vechten tegen deze duivelse macht die mensen meesleept in een afgrond, gezinnen uiteen rukt en vaders en moeders radeloos maakt. Trieste voorbeelden staan op ons netvlies.


De bewuste vriend die geen uitzicht en geen vrienden meer lijkt te hebben ziet het misschien ook niet meer zitten.


Maar er is hoop, Jezus Christus! Hij heeft mensen bekwaamd met gaven en in de wereld uitgezonden om te helpen. Hij wil mensen bevrijding geven van verslaving. Er is altijd uitzicht, zelfs op een eeuwig volmaakt leven bij God. Hij kent geen hopeloze gevallen! Laten we stichting Waypoint steunen in hun moeilijke werk en misschien moeten we als jongeren ook eens gaan praten met i.p.v. over mensen.


Stuur je mening naar perspectief_urk@hotmail.com als je vindt dat wij die voor je moeten doorgeven!

« Terug

Reacties op 'PerspectieF Urk: Vis, drugs en......... stichting Waypoint.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari