Bos en Rouvoet onderuit in rolstoel (Algemeen Dagblad)

maandag 01 november 2004 00:00

Bron: Algemeen Dagblad, 1 november 2004

PvdA-leider Bos en zijn collega Rouvoet van de ChristenUnie hebben zaterdagavond in Almere een zware nederlaag geleden tegen het Nederlandse rolstoelbasketbalteam.

PvdA-leider Wouter Bos en zijn collega André Rouvoet van de ChristenUnie hadden er zaterdagavond in Almere heel wat voor over om de gehandicaptensport onder de aandacht te brengen. Het team van bekende Nederlanders werd met 30-6 in de pan gehakt door het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Menig onervaren rolstoeler klapte achterover en maakte een flinke smak.

De rolstoelbasketballers wonnen met 30-6. De wedstrijd was bedoeld om gehandicaptensport meer aandacht te geven. ,,Dat is gelukt'', zei een woordvoerder van de ChristenUnie die de wedstrijd samen met de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad had georganiseerd.

,,Alle partijen uit de oppositie, behalve de SGP, hebben tijdens de wedstrijd laten weten dat zij het manifest 'Geef gehandicaptensport vrij spel' zullen ondertekenen. Net als CNV-voorzitter Doekle Terpstra.''

De organisatoren pleiten in het manifest voor een betere reiskostenvergoeding voor sporters en begeleiders, aangepaste voorzieningen in sportscholen, meer televisieaandacht en stop op bezuinigingen.

Burgemeester Jorritsma van Almere gaf het startsein voor de rolstoelbasketbalwedstrijd. Het team van Rouvoet en Bos bestond uit cabaretier Bart Chabot, fluitiste Berdien Stenberg, basketballer Joe Spinks, oud-politievoorlichter Klaas Wilting, sportdocent Karl Noten en televisiepresentator Marc Dik.

,,Veel bekende Nederlanders klapten met de rolstoel achterover en maakten behoorlijke smakken'', aldus de woordvoerder. ,,Maar ze zijn ongedeerd gebleven.'' Ongeveer driehonderd toeschouwers kwamen op de wedstrijd af.

« Terug

Reacties op 'Bos en Rouvoet onderuit in rolstoel (Algemeen Dagblad)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari

januari