PerspectieF.nu ook beschikbaar in het Engels, andere talen volgen

vlaggenmaandag 05 november 2007 14:08

Sinds enige tijd zijn delen van de website van PerspectieF ChristenUnie-jongeren ook beschikbaar in het Engels. De Commissie Internationaal heeft hier aan gewerkt, zodat nu ook buitenlandse contacten via de website kennis kunnen nemen van PerspectieF en waar wij voor staan.Het is de bedoeling dat ook een Duitse, Franse en Spaanse versie volgen. Vertalers worden nog gezocht en kunnen zich melden bij Jonathan van Tongeren.

Het spreekt voor zich dat alleen de statische tekst van de website is vertaald, dat wil zeggen die tekst die steeds hetzelfde blijft. De agenda en het nieuwsoverzicht zijn dus alleen in het Nederlands beschikbaar, want het zou ondoenlijk zijn elk nieuwsbericht te vertalen.

"De vertaling van de statische tekst vraagt op zich al wat tijd. Het lijkt op voorhand gemakkelijk genoeg, maar werkende weg kom je erg veel uitdrukkingen tegen in de Nederlandse tekst van de website en die kunnen soms voor behoorlijke hoofdbrekens zorgen", aldus Jonathan van Tongeren, internationaal-secretaris.
 
Het beschikbaar maken van delen van de website in het Engels is onderdeel van het bekender maken van PerspectieF in de wereld, maar dat niet alleen. Het gaat er ook om dat de informatie over PerspectieF op het internet accuraat is. "Op het internet kom je soms pertinent onjuiste informatie tegen." zegt Jonathan, "Het is daarom van groot belang dat we zelf ervoor zorgen dat mensen goede informatie over ons krijgen."
 
Naast de Engelse versie van de website, moeten er ook een Duitse, een Franse en een Spaanse versie komen. Hiervoor worden nog vertalers gezocht. Mocht je zelf een of meerdere van deze talen goed beheersen (in schrift), stuur dan een mailtje naar internationaal@perspectief.nu en werk mee aan de vertaling!
Misschien spreek je nog wel een andere taal en vind je dat de website ook daarin beschikbaar gemaakt moet worden. Dus als je Fries, Pools, Papiaments of Sranan Tongo spreekt, meld je dan ook gerust aan.
Naast de website van PerspectieF, zijn er bijvoorbeeld ook documenten van PerspectieF en het European Christian Political Youth Network (ECPYN, www.ecpyn.org) die vertaald kunnen worden.
 

« Terug

Reacties op 'PerspectieF.nu ook beschikbaar in het Engels, andere talen volgen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari