Voorzitter en secretaris brengen bezoek aan fractiedag CU

woensdag 29 augustus 2007 15:14

In de laatste week van het zomerreces organiseert de ChristenUnie ook dit jaar weer de fractiedagen. In de prachtige en rustige omgeving van Oegstgeest wordt het afgelopen halfjaar van regeren geëvalueerd, wordt er nagedacht over een gezamenlijke strategie voor de komende kabinetsperiode en worden voorbereidingen getroffen voor het komende parlementaire jaar. Ook is er tijdens deze dagen ook gelegenheid voor een informele ontmoeting met mensen van diverse geledingen van de partij.

Op uitnodiging van de fractie mochten de voorzitter (Rogier) en secretaris (Joëlline) van PerspectieF één fractiedag aanwezig zijn. Het werd een dag met vele ontmoeting, inhoudelijke discussies en goede en gezellige gesprekken.

De ochtendsessie van deze dag begon met een bijeenkomst om een brede fractiestrategie op te stellen in overleg met alle fractieleden, beleidsmedewerkers en allerlei andere leden van de partij. Tijdens de discussie kwam duidelijk naar voren dat de kamerleden, maar ook andere ChristenUnie medewerkers, zich bewust moeten zijn en blijven van hun hoge roeping. Daarnaast mogen ze vanuit een duidelijke missie God en de samenleving dienen.

Liefde voor God en de medemens, bewogenheid en sociale gerechtigheid zijn belangrijke dynamische krachten die een grote drijfveer zijn in de werkwijze van onze politici. Maar daarnaast hoeven ze zich zeker niet te schuwen om soms kritisch, scherp en verontwaardigd te reageren op bepaalde zaken of gebeurtenissen. Ook voor ons, als PerspectieF-leden, ligt hier een duidelijke opdracht, wij zullen onze moederpartij tijdens de komende kabinetsperiode kritisch blijven volgen.

Andere thema’s die aan de orde kwamen tijdens de bijeenkomst waren de inhoudelijke profilering van de ChristenUnie, de verhouding van de partij tot andere politieke partijen en de communicatiestrategie.

Echte concrete afspraken, plannen of strategieën werden niet gemaakt, maar de belangrijkste conclusies zouden worden meegenomen naar de avondbespreking met de bewindspersonen.

Na deze intensieve sessie werd het tijd voor ontspanning. Met een rondvaartboot hebben we een leuke tocht gemaakt over de Kagerplassen. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue.

Lees ook het artikel in het ND over dit onderwerp: 'In een statig kasteel draait de CU warm'

« Terug

Archief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari