PerspectieF-voorzitter bij 'Het Gesprek'

woensdag 21 november 2007 18:26

PerspectieF voorzitter Rogier Havelaar gaat vanavond met zijn collega voorzitters van de Jonge Socialisten en het CDjA in gesprek over de politieke actualiteit. Hij zal onder andere spreken over het ontslagrecht, verlenging van de missie in Afghanistan en het Hoger Onderwijs. Dit zijn moeilijke punten voor het kabinet.

Het Gesprek is vanavond tussen 21.00 en 22.00 live te volgen op TV en op www.hetgesprek.nl. Het kabinet besloot gister om geen beslissing te nemen over het ontslagrecht. In plaats daarvan komt er een commissie die de hele arbeidsmarkt gaat onderzoeken. Minister Donner van sociale zaken wilde het makkelijker maken om mensen te ontslaan, in de hoop dat bedrijven om die reden sneller mensen aannemen. De PvdA en de ChristenUnie vinden dit een slecht plan, omdat ze bang zijn dat mensen dan sneller ontslagen worden en dus zonder baan komen te zitten.

Over een tijdje zal het kabinet gaan spreken over de verlening van de missie in Afganistan. Voor de PvdA is dit een lastige kwestie. Tijdens de formatiebesprekingen heeft zij een onderzoek naar de missie in Afganistan aan haar neus voorbij zien gaan. De vraag voor vanavond is dan ook; zal het kabinet de missie verlengen?

Elke weken geleden liet Minister Plassterk een proefbalonnetje op over het afschaffen van de basisbeurs. Bijna alle politieke jongerenorganisaties reageerden vol afschuw en wilden direct een grote actie op touw zetten. Alleen PerspectieF bleef op de achtergrond. Wat was de reden hiervoor?

Vanavond komen alle onderwerpen langs in ‘Het Gesprek.

Bekijk de uitzendingen terug via de Hyves van PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF-voorzitter bij 'Het Gesprek''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari