Bestuur PerspectieF presenteert scripta Israël

woensdag 17 oktober 2007 17:02

Amersfoort - Het bestuur van PerspectieF heeft vandaag, 17 oktober 2007, de laatste hand gelegd aan de scripta over Israël. In de scripta wordt het standpunt van PerspectieF over Israël uiteengezet. De scripta zal zaterdag 20 oktober aan de leden van PerspectieF ter goedkeuring worden voorgelegd. Leden hebben de mogelijkheid amendementen (wijzigingsvoorstellen) in te dienen.

De aanleiding voor het schrijven van de scripta is de discussie die vorig jaar september ontstond op het partijcongres van de ChristenUnie. "PerspectieF had voor dat congres een amendement op het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie ingediend. Onder toezegging dat er op een later moment een partijbrede discussie zou komen, hebben wij dat amendement toen ingetrokken.", aldus PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar.

Vervolgens is PerspectieF in de pen geklommen. Een groep van vier PerspectieF'ers (Mart Keuning, Arie Kuiper, Margreet Schutte en Rogier Kramer) reisde in juni 2007 met Christenen voor Israël naar het Heilige Land om daar met betrokkenen te spreken. PerspectieF voorzitter Rogier Havelaar sprak tijdens zijn vakantie een week later in Israël met betrokkenen van Palestijnse en Israëlische kant.

Rogier: "We hechten veel waarde aan dit onderwerp en willen de discussie zo goed mogelijk voeren. Daarom hebben we een jaar te tijd genomen om ons in dit onderwerp te verdiepen en er een uitgebreide publicatie over te schrijven. Het bestuur is de schrijvers van het stuk, Arie Kuiper en Diederik Tijssen enorm dankbaar voor alle inspanningen die ze gedaan hebben."

De eerste definitieve versie van de scripta is afgelopen weekend door het bestuur besproken. Na een aantal wijzigingen heeft het bestuur ingestemd met de inhoud van de scripta. Aanstaande zaterdag kunnen de leden van PerspectieF hun visie op de scripta geven en wijzigingsvoorstellen indienen. Wanneer het congres instemt met de scripta, is hij definitief. "We vinden het belangrijk om deze discussie zorgvuldig te voeren. Daarom doen we het niet tijdens de ALV op vrijdagavond, maar trekken we er een hele zaterdagmorgen voor uit. Ik zie uit naar het congres", aldus Rogier.

Download de scripta

« Terug

Archief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari