PerspectieF'ers naar World Congress of Families in Polen

Jonathan en Robert, polendinsdag 08 mei 2007 10:01

Op 11, 12 en 13 mei vindt in Warschau, Polen, het vierde World Congress of Families plaats onder het motto: Als je gelooft in het gezin, kom dan naar Warschau! PerspectieF ChristenUnie-jongeren gelooft in het gezin en namens PerspectieF zullen Jonathan van Tongeren (internationaal-secretaris) en Robert Pape dan ook deelnemen aan de conferentie.

Tijdens de conferentie spreken mensen vanuit de hele wereld, vanuit de politiek, NGO's, denktanks en belangengroepen. Veel parlementariërs uit verschillende landen nemen ook deel aan de conferentie. Het World Congress of Families wordt ieder jaar georganiseerd door het Howard Center for Family, Religion and Society en vindt dit jaar plaats in Warschau, Polen, onder het beschermheerschap van de Poolse president Lech Kasczinsky.

Het doel van de conferentie is het publieke debat over gezinsbeleid te verleggen
  • van "het gezin als een obstakel voor ontwikkeling" naar "het gezin als de bron van sociale vernieuwing en vooruitgang";
  • van " overbevolking" naar "onderbevolking" als de demografische uitdaging van de 21ste eeuw;
  • van " het kleine gezin en vrijwillige kindloosheid als ideaal" naar "het vieren van grote gezinnen als een bijzondere bijdrage aan de samenleving";
  • van "religieuze orthodoxie als een bedreiging voor vooruitgang" naar "religieuze orthodoxie als de bron van menselijke waarden en culturele vooruitgang".
Tijdens de conferentie zal onder andere gesproken worden over:
  • Genderrechten of Gezinsrechten?
  • Demografische winter als de nieuwe bevolkinsgcrisis
  • De schadelijkheid van het zogenaamde homohuwelijk
  • Hoe abortus het gezin ondermijnt
  • De impact van pornografie op de gezinseenheid

Er is voor gekozen om de conferentie in Polen te houden, omdat met name Europa in de komende decennia een steeds groter probleem krijgt, namelijk een snel toenemend sterfteoverschot. Polen is vooralsnog één van de weinige positieve uitzonderingen in Europa. Een interessant artikel over dit demografische (in het Engels) van Maciej Golubiewski, de huiscolumnist van het European Christian Political Youth Network (ECPYN), vind je hier http://www.ecpyn.org/k/n11316/news/view/150930/150931/Its-the-family-stupid-The-demographic-challenge-in-East-Central-Europe.html.

Spastische reacties van socialisten en liberalen
De conferentie heeft al voor dat ze heeft plaats gehad veel stof doen opwaaien. Een aantal socialistische en liberale Europarlementariërs heeft zelfs een open brief geschreven aan een vertegenwoordiger van een Amerikaans ministerie die tijdens de conferentie spreekt, met als strekking dat ze toch vooral niet moest gaan, omdat de organisatie van het congres tegen het homohuwelijk is enz. Desbetreffende spreekster liet zich evenwel niet van haar stuk brengen en zal gewoon spreken tijdens de conferentie.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF'ers naar World Congress of Families in Polen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari