Excursie naar Straatsburg op 12 & 13 juni 2012

europees parlement straatsburgwoensdag 18 april 2012 20:29

Heb je altijd al een kijkje in de keuken willen nemen in de Europese politiek? Geef je dan op voor de excursie van PerspectieF naar Straatsburg op 12 en 13 juni. Tijdens deze excursie zullen we een bezoek brengen aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, de Raad van Europa en het Europees Parlement. Daarnaast ontmoeten we Peter van Dalen, Europarlementariër namens de ChristenUnie.

Op dinsdag 12 juni bezoeken we het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en de Raad van Europa. Na een overnachting in Straatsburg brengen we op woensdag een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg, waar het Parlement eens per maand plenair vergadert. Daar zullen we Peter van Dalen, Europarlementariër namens de ChristenUnie, ontmoeten en kom je meer te weten over zijn werkzaamheden als Europees politicus. Tijdens de terugreis zullen we stoppen zodat we de wedstrijd Nederland-Duitsland van het EK voetbal niet hoeven te missen. Kortom, na afloop van de excursie kun je terugkijken op een ware onderdompeling in de Europese politiek.

Lezingen ter voorbereiding op de excursie
Om iedereen goed voor te bereiden worden er voorafgaand aan de excursie twee lezingen georganiseerd. Op 10 mei zal Wubbo Wierenga spreken over de Raad van Europa en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Wierenga is stagiair bij de CU-fractie in de Eerste Kamer en afgestudeerd in Internationaal recht en filosofie, Op 31 mei zal GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini een lezing verzorgen over het Europees Parlement en over Fair Trade (één van haar speerpunten). Deze lezingen zijn niet verplicht, maar worden wel van harte aanbevolen. Ook zullen deelnemers aan deze cursus voorrang krijgen bij de excursie indien er een selectie bij de aanmeldingen plaatsvindt.

Reisinformatie
We vertrekken maandagavond op 11 juni om 23.30 uur vanaf station Utrecht en komen donderdagochtend rond 5 uur in de ochtend weer in Utrecht aan. De excursie is GRATIS.

Wil je weten wie er mee gaan en wil je zelf aangeven dat je meegaat? Kijk dan op Facebook! Voor meer informatie en aanmelden kan ook via europa@perspectief.nu

« Terug

Reacties op 'Excursie naar Straatsburg op 12 & 13 juni 2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari