PerspectieF biedt Alternatief Koffertje aan

miljoenennota-koffertjewoensdag 19 september 2012 18:18

Gisteren was het Prinsjesdag, een dag vol symboliek: de Gouden koets waarin de Koningin wordt vervoerd, de fanfarekorpsen en natuurlijk het Koffertje. PerspectieF doet ook mee aan deze symboliek, en wel op een subtiele en grappige manier: elk jaar biedt PerspectieF het alternatieve Koffertje de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie aan.

Op Prinsjesdag wordt de miljoenennota door de minister van Financiën aangeboden aan de Tweede Kamer. In de miljoenennota staan de plannen opgenomen die het kabinet van plan is dit jaar uit te gaan voeren. Ook de troonrede, die de Koningin voorleest in de Ridderzaal, staat in het teken van deze plannen. Sinds enkele jaren is het binnen PerspectieF de gewoonte om op Prinsjesdag het alternatieve Koffertje te presenteren aan de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie.

In het ‘alternatieve koffertje’ biedt de voorzitter van PerspectieF de speerpunten van het volgende jaar aan. Dit jaar kreeg de Kamerfractie drie verschillende foto’s. Op de eerste foto stond de benarde situatie van mensen in de wereld afgetekend tegen de positieve situatie van mensen hier. Armoede en eerlijke handel zijn speerpunten die passen bij deze foto. Vervolgens bood PerspectieF een eigen gemaakt logo aan van de ‘Verenigde Generaties’. Het VN–logo is subtiel bewerkt met zowel ouderen als jongeren verenigd door de lauwerkrans in het logo. Ten slotte werd een ‘loesje’–spreuk aangeboden, die het belang van oplossingen benadrukte.

PerspectieF is dit jaar voornemens voortvarend met problematiek aan de slag te gaan. Zowel internationaal als nationaal. Met binnenlandse problemen wordt gewerkt aan een vastgelopen woning- en arbeidsmarkt. Omdat PerspectieF deze onderwerpen generatie overstijgend wordt gewerkt aan een generatieakkoord. Dat kan! Mail info@perspectief.nu voor de mogelijkheden!

« Terug

Reacties op 'PerspectieF biedt Alternatief Koffertje aan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari