Brief van Christelijke PJO’s aan Timmermans: aandacht voor geloofsvervolging

tweede_kamer_0woensdag 14 november 2012 19:00

Vandaag spraken de confessionele jongerenpartijen PerspectieF, CDJA en de SGP-jongeren zich uit voor een sterkere focus op de positie van christenen binnen het mensenrechtendebat. In een brief aan de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken werd er gepleit voor een hogere plaats van dit thema op de politieke agenda.

“Iedere vijf minuten wordt ergens in de wereld een christen gedood vanwege zijn of haar geloof. Met name in islamitische en communistische landen is de situatie voor christenen zeer problematisch.” In de brief wordt gesteld dat hier te weinig aandacht voor is in het regeerakkoord van de VVD en de PvdA. In het regeerakkoord is er wel oog voor mensenrechten, maar wordt er nagenoeg geen actie gekoppeld aan de voornemens die mensenrechten betreffen.

De drie PJO’s benadrukken in de brief aan minister Timmermans dat zij bereid zijn om mee te denken over het thema en geven aan dat er ruimschoots ervaring en kennis is binnen de organisaties op het terrein van godsdienstvervolging en mensenrechten.

Ook wordt er in de brief gewaarschuwd voor een economisch beleid dat enkel gericht is op snelle winst voor Nederlandse bedrijven, dit kan een effectief mensenrechtenbeleid immers ernstig ondergraven. Daarom is het verdelen van de portefeuilles binnen het kabinet een kans om beleid met betrekking tot mensenrechten te integreren met het beleid omtrent Buitenlandse Zaken.

De brief wordt afgesloten met de volgende alinea: “Nederland is tot in de verste uithoeken van de wereld een land dat invloed kan uitoefenen op velerlei manieren. Niet in de laatste manier via onze handelscontacten. Michiel de Ruyter kocht in 1676 tijdens één van zijn vele wereldreizen 26 Hongaarse predikanten vrij uit gevangenschap. Nederland heeft een naam hoog te houden.”

Zie ook dit RD-artikel, verschenen naar aanleiding van deze brief.

« Terug

Reacties op 'Brief van Christelijke PJO’s aan Timmermans: aandacht voor geloofsvervolging'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari