Maarten van Ooijen in debat over bijzonder Onderwijs

Maarten van Ooijenwoensdag 27 juni 2012 08:11

Afgelopen zaterdag organiseerde de jongeren van de Partij van de Arbeid een congres over Onderwijs in Nederland. Verschillende sprekers, waaronder Jeroen Dijsselbloem en Pieter Gerrit Kroeger, waren eveneens aanwezig bij het symposium. Maarten ging in debat met Thomas Hendrikx, oud politiek bestuurslid van de Jonge Socialisten (jongerenorganisatie PvdA) over de afschaffing van bijzonder onderwijs.

Thomas Hendrikx heeft zich al meerdere malen negatief uitgelaten over het bestaansrecht van bijzonder onderwijs. Thomas gaf nadrukkelijk aan op persoonlijke titel te spreken. In eerdere uitspraken (in de volkskrant van december 2011) schreef Thomas over bijzonder onderwijs: “Verdraagzaamheid wortelt in wederzijds begrip. Bijzonder onderwijs is hierin een remmende factor. Als je de hele dag met dezelfde soort kinderen omgaat en vanuit één levensovertuiging onderwezen wordt, is het erg lastig begrip op te brengen voor andersdenkenden.”

Maarten ging hierover het debat aan door te betogen dat ook het openbaar onderwijs een bepaalde visie op het leven heeft. Ook het openbaar onderwijs heeft een bepaalde cultuur, bepaalde gewoontes en gekozen waarden en normen. “het is flauwekul om te denken dat openbaar onderwijs neutraal kan zijn. Een illusie. Onderwijs is niet zoiets als een raam waar je doorheen kan kijken naar andere kleuren. Het type onderwijs en de cultuur er om heen is een bepaalde kleur in zichzelf!”

Ook de komende (verkiezings)periode hoopt Maarten het debat aan te gaan met andere Politieke Jongerenorganisaties. De PerspectieF kandidaten op de ChristenUnie – lijst, Ixora Ballootje en Hugo Scherff zullen ook aanwezig zijn bij verschillende debatten.

Wil je meehelpen in de campagne? Kijk dan snel op de doe mee pagina!

« Terug

Reacties op 'Maarten van Ooijen in debat over bijzonder Onderwijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari