PerspectieF'ers kandidaat voor Tweede Kamer

Tweede Kamerzaterdag 27 mei 2006 10:39

Er komen vijf PerspectieF'ers op de lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen te staan. Althans, dat is het advies van het bestuur van de ChristenUnie aan haar leden. De lijst is tot stand gekomen op basis van het advies van de selectiecommissie. Op het najaarscongres van de ChristenUnie zal de lijst definitief worden vastgesteld.

Rogier Havelaar, de voorzitter van PerspectieF, komt op de 10de plek van de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De selectiecommissie van de ChristenUnie motiveert haar advies over Rogier door te wijzen op zijn "opvallende combinatie van authentiek christelijke geloof en een open houding naar anderen." Ook zijn "jeugdige enthousiasme" en "brede kennis van het politiek en maatschappelijke leven" worden genoemd.

Er staan meer jongeren op de advieslijst van het bestuur. Ed Anker, raadslid in Zaanstad en 28 jaar oud, staat op plek 8. Op plek 14 staat de 28-jarige Koen de Snoo, de laatste voorzitter van de GPJC. Ook oud-PerspectieF'ers Marcel Benard en Rita Poppe staan op de lijst. Het bestuur van PerspectieF reageert enthousiast: "Het is fijn dat er zoveel jongeren zijn met talent binnen de ChristenUnie.  Vijf van de 29 kandidaten zijn onder de 30. Dat is fantastisch."

« Terug

Reacties op 'PerspectieF'ers kandidaat voor Tweede Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari