Kabinet valt op juiste moment

ritaverdonk2vrijdag 30 juni 2006 00:58

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, vindt dat het kabinet op het juiste moment is gevallen. Rogier Havelaar, voorzitter van PerspectieF, geeft aan dat het kabinet toch al uitgeregeerd was. ‘’Het hervormingsbeleid van Balkenende II is doorgevoerd. Een volgend kabinet kan nu beginnen met het oppakken van de zaken die Kabinet Balkenende II heeft laten liggen.’’

Volgens PerspectieF is dit kabinet uitgeregeerd. Staatssecretaris Rutte was van mening dat zijn werk erop zat, de bestuurlijke vernieuwingsagenda van De Graaf en Pechtold is de laatste maanden nauwelijks meer aangeraakt, Hoogervorst heeft zijn kroonjuweel, het nieuwe zorgstelsel, met succes ingevoerd. Ook de economische hervormingen, welke voor het grootste deel goed zijn geweest, zijn vrijwel volledig doorgevoerd.

Volgens Havelaar is het nu de tijd om de ‘vergeten zaken’ van Balkenende II op te pakken. ‘’In de eerste plaats moet het nieuwe kabinet natuur, milieu en duurzame ontwikkeling een belangrijke plaats geven in haar akkoord. Verder is er op medisch-ethisch gebied de laatste jaren weinig gebeurd. De AOW en de hypotheekrenteaftrek moeten eindelijk besproken worden. En de zwakkeren in de samenleving hebben steun nodig na, de voor hen soms te harde bezuinigingen van de afgelopen tijd.

« Terug

Reacties op 'Kabinet valt op juiste moment'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari