Verslag onderwijsavond PerspectieF Amersfoort

maandag 13 februari 2006 15:50

Wel eens een Tweede-Kamerlid op een barkruk gezien? Nee? Dan had je op de avond over onderwijs moeten zijn. Tweede-kamerlid Arie Slob (ChristenUnie) zat samen met Jonathan Mijs, voorzitter van de LSvB, op een barkruk in het gezellige caf� Seven. Helaas kon Tweede-Kamerlid Eric Balemans (VVD) niet naar Amersfoort komen, hij moest voor zijn werk in Den Haag blijven.

De opkomst was behoorlijk; Cafe Seven stroomde langzaam vol. En om 20:00 was het zover: we konden beginnen. PerspectieF'er Alja Post introduceerde de gasten aan het publiek. Arie Slob kreeg als eerst het woord en hield een inleiding over het onderwijs. Geert de Jong, voorzitter van PerspectieF Amersfoort, nam enkele krantenkoppen van de afgelopen weken door om zo het publiek (voornamelijk studenten) wat meer informatie te geven over onderwijs. Krantenkoppen waren bijvoorbeeld �Werkloosheid allochtone jongeren groeit�.
 
Daarna kon er gediscussieerd worden! Anneke lanceerde de stelling �de Tweede Fase maakt de student niet wijzer�, waarop door verschillende studenten in het publiek werd gereageerd. Op de stelling �er moet een minimumloon voor stagelopers worden ingevoerd� werd iets meer gereserveerd gereageerd door de gasten. De studenten leken het er mee eens te zijn. De LSVb is bang dat het ten koste gaat van stageplaatsen. Er werden nog veel meer stellingen besproken. Na afloop van deze avond werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een biertje of fris

« Terug

Reacties op 'Verslag onderwijsavond PerspectieF Amersfoort'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari