PerspectieF-er brengt bezoek aan Ghana

maandag 27 november 2006 08:12

PerspectieF-er Jasper Maas heeft namens het YIMD een bezoek gebracht aan Ghana. Hij maakte deel uit van een delegatie, waaronder een vertegenwoordiger van het CDJA en de de Jonge Democraten. In Ghana hadden zijn een ontmoeting met een aantal politieke jongerenpartijen.

Het YIMD werd ontvangen door de 'vaste kamer commissie voor jeugd en sport' in het parlement in Accra, door partijvoorzitters op vier verschillende partijbureaus en het nam deel aan een jongerencongres in Akosombo.

Op het congres gaven de YIMD-ers een presentatie over de relatie tussen jongerenpartijen en hun moederpartij in Nederland. In Nederland krijgen jongerenpartijen subsidie via hun moederpartij. In Ghana is dat niet het geval. De jongeren partijen zijn er niet autonoom. Ze kiezen niet hun eigen voorzitter en ze hebben geen geld. Onze presentatie leidde tot het aannemen van een resolutie waarin de jongeren de overheid vragen om 'state funding' voor politieke jongerenorganisaties in Ghana. Deze resolutie werd ondertekend door twee aanwezige parlementariërs die de twee grootste partijen in het parlement vertegenwoordigden.

De helft van de bevolking in Ghana (19 miljoen mensen) bestaat uit jeugd. De politieke jongerenorganisaties definiëren jongeren als mensen van 15- 40 jaar en sommigen hebben zelfs helemaal geen leeftijdsgrens. Zelfs als je je bedenkt wat dit betekent voor een jongerenpartij is het ledenaantal van de jongerenpartijen in Ghana nog steeds indrukwekkend. Sommigen hadden nabij de 2 miljoen leden. Door de omvang van de jongerenpartijen hebben zij toch nog enigszins invloed in hun moederpartij. Dit is helaas niet gestructureerd.

In 2007 komen jongerenvertegenwoordigers uit Ghana naar Nederland. Ze bezoeken dan een congres van één van de Nederlandse jongerenpartijen.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF-er brengt bezoek aan Ghana'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari