Resultaat gemeenteraadsverkiezingen 2006

vrijdag 10 maart 2006 15:52

Goed nieuws, er zijn 15 PerspectieF-ers in de gemeenteraad gekozen. Dat is een verdriedubbeling van het aantal PerspectieF-ers dat tot nu toe in de raad zit. Het jongste raadslid is de 22-jarige Linda Horst uit Nijkerk. Linda stond op nummer 9 op de gecombineerde CU-SGP lijst. Ze zegt: "Ik heb zoveel stemmen gekregen dat ik als tweede ben geeindigd. Met stipt op nummer 2 de meeste ChristenUnie-stemmen in Nijkerk." Tegenover het Reformatorisch Dagblad liet zij weten de raad in te gaan.

De opvallendste PerspectieF-er die in de gemeenteraad werd gekozen is de 18- jarige Bernhard van Houwelingen, maar dit deed hij niet voor de ChristenUnie. Hij was lijsttrekker van een nieuwe lokale partij in Hardinxveld-Giessendam, de TAB. Bernhard heeft eerder een aantal jaren voor PerspectieF in de jeugdgemeenteraad gezeten in Hardinxveld-Giesendam.
 
In Eindhoven heeft de ChristenUnie een zetel dit is mede door de media-aandacht die PerspectieF'er Elisha Sonnemans heeft gehad. Jongste kandidaat-raadslid wat ooit op een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft gestaan. In Eindhoven heeft de ChristenUnie al jaren geprobeerd een zetel te bemachtigen maar tot heden was dat niet gelukt.
 
Ook naast de jongeren heeft de ChristenUnie het erg goed gedaan bij de verkiezingen. Andr� Rouvoet noemt het zeer opmerkelijk dat PvdA, SP en ChristenUnie de enige partijen zijn die zetels winnen. De ChristenUnie heeft vrijwel overal gewonnen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In totaal kwamen er ruim 10% meer raadszetels. In totaal zijn er 59 zetels gewonnen en 13 verloren.
 
Gekozen raadsleden
Aart Clements (29 jr. Alblasserdam)
Martijn van der Kroef (26 jr. Delfzijl)
Annemiek Wagenaar (22 jr. Delfzijl)
Willem Koning (27 jr. Den Helder)
Gertjan Veldkamp (27 jr. Emmeloord)
Hadassa Meijer-Ytsma (26 jr. Enschede)
Aldrik Dijkstra (30 jr. Hilversum)
Guido Terpstra (25 jr. Leiden)
Linda Horst (21 jr. Nijkerk)
Remco Oosterhoff (28 jr. Rotterdam)
Niels Joostens (Slochteren, 24 jaar)
Johan Hamster (24 jr. Stadskanaal)
Mirjam Bikker (23 jr. Utrecht)
Ed Anker (27 jaar, Zaandam)
 
Via deze weg wil PerspectieF alle 130 jongeren die op de kandidatenlijst staan heel erg bedanken voor hun inzet. En de 16 gekozen raadsleden van harte feliciteren. Wij wensen jullie heel veel succes de komende vier jaar in de gemeenteraad.

« Terug

Reacties op 'Resultaat gemeenteraadsverkiezingen 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari