Rutte leert niets van ChristenUnie-jongeren

woensdag 15 november 2006 00:02

PerspectieF, de jongerenpartij van de ChristenUnie, heeft in Utrecht symbolisch een kaart aan Mark Rutte, lijsttrekker van de VVD, overhandigd. Eerder al stuurden honderden PerspectieF-leden Rutte eenzelfde kaart. PerspectieF wil met deze actie duidelijk maken dat de ChristenUnie niet links of rechts is, maar christelijk-sociaal.

De politieke jongeren-organisatie wil Rutte waarschuwen de ChristenUnie niet bij voorbaat uit te sluiten als coalitiepartner.

Mark Rutte zei de actie te waarderen, maar benadrukte desondanks de verschillen tussen zijn partij, de VVD, en de ChristenUnie. 'Op cruciale punten zoals euthanasie en abortus, en ook het asielzoekersbeleid, maak ik me grote zorgen over wat de ChristenUnie van plan is.' Hij doelde hiermee onder andere op het generaal pardon dat de ChristenUnie voorstelt voor de asielzoekers die al geruime tijd in Nederland verblijven.

PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar, over de kaartactie aan Rutte: 'De actie was serieus bedoelt en zo is hij volgens mij ook overgekomen. Jammer dat de heer Rutte er geen lering uittrekt en doorgaat waar hij gebleven is.'

Even later kwam de ChristenUnie nogmaals ter sprake. Op de vraag om twee goede dingen van de ChristenUnie te noemen, antwoordde Rutte: 'Het eerste goede aan de ChristenUnie is de lijsttrekker, André Rouvoet, dat vind ik een aardige vent. Het tweede goede aan de ChristenUnie is de lijsttrekker, André Rouvoet, dat vind ik een aardige vent.'

« Terug

Reacties op 'Rutte leert niets van ChristenUnie-jongeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari