PerspectieF blij met ontwikkelingen rond formatie

Formatiedinsdag 19 december 2006 13:38

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren is blij met de ontwikkelingen rondom de formatiebesprekingen. Vandaag lieten Balkenende, Bos en Rouvoet weten met elkaar verder te willen gaan in de coalitiebesprekingen. Vorig jaar pleitte PerspectieF al voor een coalitie tussen CDA, PvdA en ChristenUnie.

"Een sociaal-christelijk kabinet zou goed zijn voor Nederland. Daarnaast kan de ChristenUnie functioneren als bruggenbouwer tussen PvdA en CDA. Op de ethische thema's en in de discussie rondom het Normen en Waardendebat liggen CDA en ChristenUnie waarschijnlijk redelijk dicht bij elkaar. Aan de andere kant is de PvdA een goede partner voor de ChristenUnie wanneer we spreken over het generaal pardon en sociaal economische thema's," aldus PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar.
 
In het Radio 2 middagprogramma "Knooppunt Kranenbarg" gaf Havelaar al aan dat de medisch-ethische thema's nog steeds even belangrijk voor de ChristenUnie. Havelaar gaf aan dat de ChristenUnie haar principes niet overboord gooit om deel te nemen aan de regering.
 
PerspectieF hoopt dat de formatie succesvol zal verlopen en er binnen niet al te lange tijd een nieuw kabinet komt. Vanaf aanstaande donderdag kun je op deze website een dossier vinden rondom de formatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Harmjan Vedder (bestuurslid politiek) via politiek@perspectief.nu

Zie ook:
'ChristenUnie-jongeren willen kabinet CDA/PvdA/ChristenUnie'
Interview op Radio 2 met Rogier Havelaar op 18 november (interview rond minuut 45)
Interview met Rogier Havelaar op Radio 1 op 19 november

« Terug

Reacties op 'PerspectieF blij met ontwikkelingen rond formatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari