Sharon Gesthuizen Engel van het jaar 2012

gesthuizenwoensdag 09 januari 2013 18:34

Sharon Gesthuizen is door PerspectieF, ChristenUnie - jongeren, uitgeroepen tot Engel van het jaar 2012. Het Tweede Kamerlid van de Socialistische Partij (SP) krijgt deze onderscheiding vanwege haar inzet voor een menswaardig asielbeleid. De politica heeft zich de afgelopen jaren op meerdere momenten ingezet voor de positie van vluchtelingen. Haar inzet voor de positie van uitgeprocedeerde asielzoekers springt daarbij nadrukkelijk in het oog. De Volkskrant, Trouw, Parool en meerdere andere media hebben ondertussen ook bericht over de prijs voor de SP - politica.

De ‘Engel van het jaar-award’ is een prijs van de ChristenUnie - jongeren voor de politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar  zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder andere Jeroen Dijselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) Fleur Agema (PVV) en Job Cohen (PvdA)

Tijdens de nieuwjaarsborrel van gisterenavond overhandigde Maarten van Ooijen (voorzitter van PerspectieF) Sharon Gesthuizen de prijs. Volgens hem is Sharon een "prachtige winnares van de prijs. Zo heeft Sharon in de Tweede Kamer meermaals aandacht gevraagd voor de positie van asielzoekers, bijvoorbeeld vragen gesteld over een toenemend aantal suïcidepogingen en betere opvang. Het meest aansprekend persoonlijk vond ik haar strijd tegen de schrijnende problematiek van uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze ging daar zelfs zover dat ze een motie van Afkeuring tegen Teeven indiende. In ieder geval toont dit haar enorme betrokkenheid en hart voor dit onderwerp.”


Tijdens de nieuwjaarsborrel van PerspectieF waren ook Arie Slob en Klaas Tigelaar (vice voorzitter van het Landelijk bestuur van de ChristenUnie) aanwezig.  Een mooi opkomst zorgde voor een mooi eerste sireneborrel van het jaar!

« Terug

Reacties op 'Sharon Gesthuizen Engel van het jaar 2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari