Perspectiever Stephan Meijers wint debat over Vrouwenrechten

VrouwenDebatvrijdag 08 maart 2013 19:35

Vrijdag 8 Maart was het internationale vrouwendag. De organisatie WO=MEN, die opkomt voor mensenrechten over de hele wereld, heeft dit moment aangegrepen voor de organisatie van een debat. Namens PerspectieF voorde Stephan Meijers het woord. Hij verving Maarten van Ooijen, die wegens een interview bij BNR nieuwsradio niet kon aanschuiven. Stephan vertegenwoordigde PerspectieF met verve. Aan het eind van het debat werd hij zelfs tot winnaar uitgeroepen.

Het debat vond plaats in de Tweede Kamer, dus de ambiance was al meteen gezet. De opzet van het debat was divers: alle jongerenorganisaties waren uitgenodigd voor het debat en namen deel aan een plenair panel. Daarin werden verschillende stellingen behandeld, zoals “Ontwikkelingshulp aan landen die de rechten van vrouwen schenden moet worden stopgezet”. De richting die PerspectieF hier koos, en die ook verder terugkwam was altijd pro-vrouwenrechten, maar wel met kanttekeningen bij de manier waarop dit gerealiseerd moet worden.

Zo kan je als staat geen financiële bijdrage willen doen aan het ministerie van justitie, wanneer deze haar politiemacht inzet om geweld tegen minderheden (waaronder ook vrouwen) te gebruiken. Daar wil je als staat niet aan meewerken. Aan de andere kant betekent dat niet dat Nederland alle ontwikkelingshulp zou moeten stopzetten, maar bijvoorbeeld verder werkt via NGO’s die losstaan van een dergelijk ministerie, maar samenwerken met lokale structuren. Zo worden de allerarmsten van de wereld niet nog meer de dupe van hun gewelddadige regering.

Klaarblijkelijk sloeg de inhoud aan, want Stephan haalde de enige prijs binnen. Een mooie stimulans voor PerspectieF, waarmee we inhoudelijk weer goed op de kaart worden gezet. En de complimenten voor Stephan, natuurlijk!

« Terug

Reacties op 'Perspectiever Stephan Meijers wint debat over Vrouwenrechten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari