Kandidaten stellen zich voor

standpunten.jpgzaterdag 15 juni 2013 19:33

Vorige week zijn de kandidaten voor het bestuur van PerspectieF bekendgemaakt. Deze drie jongeren zijn gemotiveerd om van PerspectieF een mooie organisatie te maken. Hieronder stellen zij zich kort voor. Op 29 juni kun je verder met hen kennismaken, kom jij dan ook naar de Focusdag? Kijk op de ALV-pagina voor meer informatie.

Naam: Tom Overbeeke

Woonplaats: Ede, vanaf de zomer 2013 woon ik in Rotterdam

Geboortedatum: 06-01-1988

Wat word je bij PerspectieF? Penningmeester

Hobby’s: Ofwel, waar kun je me tegenkomen? In het zwembad! Om in conditie te blijven vind ik het heerlijk om baantjes te trekken in het frisse water. Als het een beetje mooi weer is trek ik de skeelers aan en vlieg ik over het asfalt. Daarnaast trekt gezelligheid als een magneet aan me en kun je me vinden bij vrienden of familie. Ik ben sinds 12 mei 2012 getrouwd met Caroline met wie ik graag de tijd door breng.

Wat doe je in het dagelijks leven? Vanaf september 2013 hoop ik bestuurskunde te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarmee zou een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Eerder heb ik Human Resource Management gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Ede. Tijdens die studie was ik actief bij Navigators Studentenvereniging Ede, waar ik een top tijd heb gehad. Momenteel ben ik adviseur van zakelijke klanten bij de ING.

Naast studeren mag ik komend jaar penningmeester zijn bij PerspectieF, iets waar ik ontzettend veel zin in heb.

Waarom vind je PerspectieF belangrijk?
PerspectieF geeft jonge mensen de mogelijkheid om zich te organiseren en geeft ons een stem in Nederland. Samen staan we vele malen sterker dan alleen. Als christen jongeren hebben we iets waardevols te brengen in deze tijd. We kunnen laten zien dat we de naam ‘generatie ik’ niet verdienen en willen vechten voor een beter Nederland.

PerspectieF bied ons het netwerk, de kennis en de juiste omgeving om mee te denken en mee te werken in de politiek. Het is belangrijk dat jongeren ontdekken dat politiek en democratie ons kansen biedt om werkelijk iets te betekenen in Den Haag en heel Nederland. Daarnaast is PerspectieF een mooie kans om op jonge leeftijd te leren wat politiek is en hoe het werkt.


Naam: Henriette Rikkoert

Woonplaats: Utrecht

Geboortedatum: 15-03-1991

Wat word je bij PerspectieF? Bestuurslid Organisatie

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer Rechten en geef daarnaast juridisch advies bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Utrecht. Ook ben ik lid van de studentenvereniging NSU.

Waarom vind je PerspectieF belangrijk? PerspectieF is een organisatie die ruimte biedt aan ons als jongeren om te vertellen waar we voor staan en wat we anders willen. PerspectieF geeft de mogelijkheid om met elkaar na te denken over hoe we de samenleving eerlijker en rechtvaardiger kunnen maken en dat we dit geluid ook daadwerkelijk kunnen laten horen.Naam: Ixora Balootje

Woonplaats: Rotterdam

Geboortedatum: 06-01-1989

Wat word je bij PerspectieF? Bestuurslid Lokaal

Hobby’s: Lezen, uiteten gaan en tijd doorbrengen met familie

Wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven ben ik werkzaam als trainee bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie tot en met eind december 2013. Ook ben ik mijn studie Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool aan het afronden en ben tevens deelraadslid in de deelgemeente Prins Alexander te Rotterdam.

Waarom vind je PerspectieF belangrijk? Het is belangrijk voor jongeren dat zij idealen kunnen verwezenlijken op politiek niveau. PerspectieF biedt een breed aanbod aan om jongeren politiek te mobiliseren. Vanuit een christelijk geluid staan voor datgene wat jij belangrijk vindt, dat is PerspectieF.

 

Informatie over de Focusdag is te vinden op www.perspectief.nu/nl/alv.

« Terug

Reacties op 'Kandidaten stellen zich voor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari