PerspectieF neemt initiatief voor jongerencoalitie over duurzaamheid

duurzaamheid2maandag 17 juni 2013 21:02

Op initiatief van PerspectieF presenteren de politieke jongerenorganisaties van CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, PvdD en SGP presenteren vandaag in aanloop naar het verwachte SER-akkoord hun eigen Energie-akkoord. De politieke jongerenorganisaties willen dat de politiek afstapt van de fossiele energiestrategie, zodat in 2050 energie alleen nog wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. In het manifest betogen de jongeren dat de overheid het maken van pijnlijke keuzes niet voor zich uit moet schuiven.

"Wij vinden dat het energiebeleid  ambitieuzer moet, en het is nog maar de vraag of het SER-akkoord ver genoeg gaat om onze toekomst veilig te stellen. De transitie naar een duurzame energievoorziening gaat ons jongeren in het bijzonder aan. 2050 is onze toekomst en keuzes van nu hebben invloed op onze leefsituatie later", aldus Hanneke Palm, woordvoerder namens de politieke jongerenorganisaties.

De brede jongerencoalitie is eensgezind over de noodzaak van een duurzame energie-transitie en dat is een belangrijk signaal richting hun moederpartijen in Den Haag. De jongeren constateren dat de belangen voor Nederland en (toekomstige) generaties te groot zijn om de discussie over de energietransitie te laten beheersen door ideologische tegenstellingen.

Palm: "Een groot probleem en kenmerkend voor het Nederlandse energiebeleid is de wisselvalligheid. Doelstellingen voor duurzame energiebronnen wisselen per kabinetsperiode en een duidelijke strategie ontbreekt. Hierdoor dreigt Nederland de boot te missen naar een duurzame energievoorziening. We hebben niet alleen behoefte aan een visionair einddoel in 2050, maar ook aan concrete tussendoelen per 5 en 10 jaar. Energie in 2050 is voor jongeren nu al van levensbelang.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Energie Manifest75,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'PerspectieF neemt initiatief voor jongerencoalitie over duurzaamheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari