Vacature fractiemedewerker ChristenUnie Utrecht

zaterdag 22 juni 2013 18:20

Inhoudelijk fractiemedewerker voor de ChristenUnie Utrecht gezocht

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie in Utrecht is op zoek naar een inhoudelijk fractiemedewerker. We zoeken iemand die vanaf 1 september 2013 ondersteunend en voorbereidend werk wil doen voor ons raadslid. Het betreft een betaalde parttime functie voor minimaal 12 en maximaal 16 uur per week (aantal uren in overleg te bepalen).

Wat houden je werkzaamheden in?

De gemeenteraad van Utrecht heeft twee raadscommissies: Stad & Ruimte en Mens & Samenleving. Je zult vooral worden ingezet voor de portefeuilles binnen de commissie Mens & Samenleving, denk hierbij aan onderwerpen als sociale zaken, cultuur, jeugdbeleid, financiën en openbare orde & veiligheid.

Wij vragen je debatten voor te bereiden, moties of amendementen te schrijven, namens de ChristenUnie het woord te voeren in de raadscommissie, werkbezoeken af te leggen en actuele zaken te signaleren. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor burgers en onderhoud je een netwerk met belanghebbenden in het veld.  

Verder verricht je ook een aantal praktische werkzaamheden, zoals het schrijven van website- en persberichten, dit alles in afstemming met de andere medewerkers en het raadslid.

Wat zijn je werktijden?

Op dinsdagochtend is er een fractievergadering waarbij je aanwezig bent. Je bent (in overleg) één vast dagdeel per week aanwezig op het stadhuis. Daarnaast ben je beschikbaar om raadscommissies en raadsinformatieavonden bij te wonen en ondersteun je het raadslid af en toe tijdens raadsvergaderingen.

Wat verwachten wij van je?

 • Je bent een betrokken christen die actief wil zijn in de stad. Je bent lid van de ChristenUnie (-jongeren) of bereid om lid te worden.
 • Je beschikt over een aantoonbare politieke of maatschappelijke betrokkenheid en hebt gevoel voor politieke verhoudingen.
 • Je bent in staat informatiestromen snel en accuraat te beoordelen op relevantie en kunt prioriteiten stellen in je werk.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt alleen en zelfstandig werken.
 • Je bent goed bereikbaar, flexibel en bereid om ’s avonds te werken
 • Je bent woonachtig in de gemeente Utrecht of bereid naar Utrecht te verhuizen (dit is een harde voorwaarde).
 • Je bent beschikbaar per 1 september 2013.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie voor gemiddeld 12-16 uur per week.
 • Een enthousiast team en een prettige werksfeer.
 • Een unieke werkplek aan de Oudegracht.
 • Mogelijkheden voor het volgen van cursussen en verdieping in de christelijke politiek.
 • Betaling in overeenstemming met de cao voor gemeenteambtenaren.
 • Een contract voor de periode tot 1 april 2014 met de mogelijkheid tot verlenging.

Wil je reageren?

Wil je meer weten, neem dan contact op met Jan Wijmenga (zie onderstaand mailadres, of bel naar onze fractiekamer 030 – 286 1186). Je sollicitatiebrief met CV kun je uiterlijk 29 juni 2013 mailen naar j.wijmenga@utrecht.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van juli. Kijk ook eens op www.utrecht.christenunie.nl of www.facebook.com/christenunieutrecht, dan krijg je een indruk van onze fractie!

« Terug

Reacties op 'Vacature fractiemedewerker ChristenUnie Utrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari