Ixora Balootje in het nieuws

Ixora-fotowoensdag 27 november 2013 19:29

Bestuurslid Lokaal van PerspectieF, Ixora Balootje, is vandaag volop in het nieuws. De media aandacht ontstond door een tweet die Ixora vanmorgen die wereld in stuurde. Ixora twitterde een email waarin een neefje van haar werd afgewezen voor een sollicitatie, met als reden "een donker gekleurde (neger)"

Het bestuur van PerspectieF ondersteunt Ixora volledig in haar beslissing de tweet te versturen. Ixora legt dat zelf graag uit: "Gisterenavond kreeg ik per toeval de email onder ogen. Ik schrok zelf erg van de email, en heb besloten dit de wereld in te sturen. Natuurlijk weet ik dat Jeffrey (de sollicitant) deze email nooit had mogen krijgen, maar dat deze redenen informeel gelden, vind ik echt schokkend." 

Gedurende in de loop van de dag heeft Ixora ook persoonlijke berichten ontvangen. Daarin zijn mensen zowel positief, als negatief en soms zelf bedreigend. Ixora betreurt dat: "Ik hoop niet dat ik negatieve gevoelens bij mensen heb losgemaakt, het tegenovergestelde is juist mijn bedoeling geweest. Mijn actie is er ook niet op gericht om dit bedrijf of deze persoon aan de schandpaal te nagelen, maar om te laten zien op welke manier discriminatie in Nederland nog steeds een rol speelt"

Vanavond zal Ixora optreden bij RTL Late Night om haar tweet verder toe te lichten. Voor het optreden van Ixora bij de NOS, zie deze link.

« Terug

Reacties op 'Ixora Balootje in het nieuws'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari