Afgelopen weekend is de leiderschapstraining 2012/2013 afgesloten met een weekend in de bossen van D

Leiderschapstraining_3vrijdag 28 juni 2013 06:58

Afgelopen weekend is de leiderschapstraining 2012/2013 afgesloten met een weekend in de bossen van Doorn op een prachtige locatie. Het weekend was het slot op een zestal avonden die allen in het teken stonden van een thema gerelateerd aan leiderschap. Elke derde donderdag van de maand kwam een deskundige een thema uit de doeken doen. PerspectieF heeft er na dit jaar weer een aantal leiders in de dop bij en daar gaan we vruchten van plukken!

Begin december starten 12 deelnemers aan de leiderschapstraining. De eerste avond werd kennis met elkaar gemaakt en werd het onderwerp 'leiderschap' verkend. De navolgende avonden werd de diepte opgezocht. Zo werd er besproken wat Christelijk leiderschap is, welke persoonlijkheid een leider kan hebben, hoe een 'cultuur' ontstaat, hoe veranderingmanagement werk en hoe leiding gegeven kan worden onder druk. Tal van sprekers deden een bezoek aan het partijbureau - waar de trainingen gegeven werden - om hun expertise te delen met de deelnemers. Zo hebben we gesproken met en geluisterd naar Jaap Smit, Ron van der Spoel, Harry van Haaften, Harry Paul en Ben Tax. De dank van PerspectieF en de deelnemers gaat uit naar hun bereidheid hun kennis te delen. Dank!


Het weekend stond in het teken van spreekvaardigheid en ontmoeting. Vrijdag kwam Jop Douma de deelnemers beoordelen op hun spreekvaardigheid. In maximaal drie minuten moesten zij in een TED-talk hun visie op Nederland in 2040 uit de doeken doen. Jop beoordeelde hen op inhoud en op manier van spreken: "Benen gespreid en borst naar achteren" en "wat probeerde de spreker over te brengen" verwerden tot gevleugelde uitspraken.

Zeer leerzaam. Jop Douma, bedankt!

Zaterdag kwamen alle coaches. Elke deelnemer hebben aan het begin van de leiderschapstraining een coach toegewezen gekregen en daar ongeveer drie keer mee afgesproken. De deelnemers kregen de kans om in een 'speed-date-achtige setting' hun vragen af te vuren op de coaches. Er werd afgesloten met een stelling "christelijk leiderschap roept weerstand op". Onder het genot van de lunch werd afscheid genomen van de coaches. PerspectieF wil ook hen van harte bedanken! PerspectieF is ook zeer verheugd met het feit dat alle coaches hebben toegezegd om volgend jaar wil deel te willen nemen als coach. Fijn, deze lange termijn commitment!

Aan het einde van de middag ging iedereen weer huiswaarts. Zo kwam een einde aan de leiderschapstraining, maar werd ook de basis gelegd van een carriere als leider. Het ga jullie allemaal goed, veel zegen op jullie pad!

Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de leiderschapstraining. Volgend jaar gaat er weer een van start. Houd de website in de gaten.

« Terug

Reacties op 'Afgelopen weekend is de leiderschapstraining 2012/2013 afgesloten met een weekend in de bossen van D'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari